Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reinfeldt nyter stor tillit hos velgerne

Ligger langt foran sosialdemokratenes leder Mona Sahlin.

LEDER: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har et forsprang på meningsmålingene foran opposisjonslederen Mona Sahlin.

Foto: MAJA SUSLIN / Scanpix
LEDER: Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har et forsprang på meningsmålingene foran opposisjonslederen Mona Sahlin. Foto: MAJA SUSLIN / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt nyter rekordhøy tillit hos velgerne og ligger langt foran sosialdemokratenes leder Mona Sahlin.


70 prosent mener at Fredrik Reinfeldt er best egnet til å tale Sveriges sak i utlandet, viser en meningsmåling Synovate har utført for Dagens Nyheter.

Bare 16 prosent holder en knapp på Socialdemokraternas leder Mona Sahlin, mens 15 prosent mener at Miljöpartiet de Grönas leder Maria Wetterstrand ville ha vært best egnet.

61 prosent tror også at Reinfeldt er best egnet til å lede Sverige gjennom en alvorlig krise, mens 19 prosent holder en knapp på Sahlin.

Dersom valget står mellom Reinfeldt og Wetterstrand, holder hele 70 prosent på dagens statsminister.

55 prosent mener Reinfeldt er den generelt best egnede til å lede regjeringen, mens 26 prosent tror at Sahlin ville ha gjort en bedre jobb.

Først i spørsmålet om hvem som best kan bidra til å gi håp om en bedre framtid for svenskene, er det tilnærmet dødt løp. 41 prosent holder på Reinfeldt, mens 40 prosent svarer Sahlin.

Om valget står mellom Reinfeldt og Wetterstrand holder 45 prosent på statsministeren, mens 35 prosent mener Wetterstrand ville ha vært et bedre valg.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!