Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reinfeldt ønsket Juholt velkommen

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt ønsket Socialdemokraternas nye leder Håkan Juholt velkommen da de to møttes til debatt i Riksdagen.

ØNSKET JUHOLT VELKOMMEN:  Statsminister Fredrik Reinfeld. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Yves Herman   (BELGIUM POLITICS)
ØNSKET JUHOLT VELKOMMEN: Statsminister Fredrik Reinfeld. Foto: SCANPIX/ REUTERS/Yves Herman (BELGIUM POLITICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Det var første gang lederne for de to største partiene i Sverige møtes til debatt etter at Juholt ble partileder for tre måneder siden.

Reinfeldt ønsket også Miljöpartiets nye lederskikkelser Gustav Fridolin og Åsa Romson velkommen - før han gikk over til å snakke politikk. Og statsministeren lot ikke muligheten gå fra seg til å hevde at Sverige har en av de absolutt beste økonomiene i Europa.

- Dette er det Sverige som vi nå ser vokse fram. 120.000 nye sysselsatte på ett år, kanskje 300.000 nye jobber innen 2015, forklarte Reinfeldt i debatten.

- Høyere ambisjoner Reinfeldt understreket hvor viktig det er med orden i statsfinansene og ville vite om Juholt har til hensikt å respektere dette. Juholt svarte med å si at han på sine reiser rundt om i landet har møtt folk som lurer på hva som skjer i skoleverket og om pensjonene deres er trygge. Han henviste til at Sverige er i ferd med å bli et kaldere og hardere samfunn.

Reinfeldt kritiserte også Juholt for å strø om seg med kostbare løfter om reformer, men Juholt slo tilbake med at Socialdemokraterna ikke har lagt fram et eneste forslag som ikke lar seg finansiere.

- Men jeg har høyere ambisjoner for Sverige enn passivt å senke skattene, sa han.

Nyter stor tillit Statsminister Reinfeldt får en solid dose skryt for sin økonomiske politikk i det britiske tidsskriftet The Economist.

Der pekes det på at Sverige opplever sterk økonomisk vekst, at arbeidsledigheten er på full fart ned fordi det skapes mange nye arbeidsplasser i privat sektor og at landet vil få budsjettoverskudd i år. Reinfeldts økonomiske politikk, blant annet redusert skattetrykk og økt pensjonsalder, får en stor del av æren for utviklingen.

En fersk meningsmåling offentliggjort i Aftonbladet samtidig med partilederdebatten i Riksdagen onsdag, viser at seks av ti velgere har stor eller svært stor tillit til Reinfeldt. Det er 12 prosentpoeng lavere enn for et halvt år siden. 29 prosent av de spurte sier de har stor eller svært stor tillit til Håkan Juholt.
(©NTB)