Reinsdyrkvinnen møtte Skavlan

Men sa ikke et ord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt halvannen time før kveldens «Først og sist»-program ringte en av researcherne til Dagbladet.no for å fortelle følgende:

Kvinnen som har skapt oppstyr, latter og aldri så lite paranoia i Buskerud de siste dagene dukker opp på tv i kveldens program. Reinsdyrmannen, nå omdøpt etter avsløringen om spilloppmakerens kjønn, kommer til å opptre anonymt, var beskjeden.

Og ganske riktig. Reinsdyrkvinnen - eller mannen - dukket opp, men sa absolutt ingenting i kveldens program. Bare nikket eller ristet på hodet på spørsmål fra programleder Fredrik Skavlan.

Dermed klarte heller ikke Fredrik Skavlan har fått lov til å avsløre identiteten til den kvinnelige aksjonskunstneren som skal stå bak ablegøyene.

Drammens Tidende skrev i går at den spesielle invasjonen i folks hager og gårdsplasser skjedde i løpet av to dager.

- Det er feil når det skrives at det har skjedd over flere uker. Dette var en todagers jobb, sier Torbjørn Tandberg, som etter alt å dømme har tatt de mye omtalte bildene.

- Hva er det du sier på film, da? Ingen kommentar, sier Tandberg til Dt.no.

Selv om ingen foreløpig har fått det bekreftet, er kvinnen i reinsdyrkostymet trolig kunstner Line Larsen. Hun har gjort lignende stunt i Øvre Eiker for et år siden. Larsen skal ifølge DT ha oppholdt seg i København da mediesirkuset i Norge braket løs, der ingen norske medier har klart å få tak i henne - før altså Skavlans researchere lyktes i dag.

MINST SJU «OFFER»: En rekke huseiere i Øvre Eiker fått den ubudne gjesten på hagebesøk og kommet hjem til polaroidbilder av svært spesiell karakter i postkassen. Foto: DRAMMENS TIDENDE/PRIVAT
MINST SJU «OFFER»: En rekke huseiere i Øvre Eiker fått den ubudne gjesten på hagebesøk og kommet hjem til polaroidbilder av svært spesiell karakter i postkassen. Foto: DRAMMENS TIDENDE/PRIVAT Vis mer

Uten at «Først og sist»-seerne ble særlig klokere av den grunn.

<B>AVSLAPPET:</B> Reinsdyret er en real lese-, eh, hest, og setter seg gjerne ned i hagen med en bok.
SITTER FEMININT: Sittestillingen og kroppsbygningen gjorde at de fleste nå er sikre på at de er en kvinne som skjuler seg i det dyriske kostymet.