Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reiseforsikring med kredittkort ikke nok

STAVANGER (Dagbladet): Av de tre mest brukte kredittkortene er Visa Premier Card det desidert dårligste på reiseforsikring. Vær klar over at reiseforsikring knyttet opp mot kort vanligvis ikke er nok for en familie. For at forsikringen skal gjelde, må minst halvparten av reisen betales med kortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reiseforsikringen til Eurocard Gold scorer høyest i Dagbladets test, med Diners Club som nummer to. Ifølge Europay Norge har Mastercard de samme vilkårene som Eurocard Gold.

Ettersom en familie foretar en god del reiser i løpet av et år som ikke kan betales med kort, er det likevel ikke nok å bare ha reiseforsikring gjennom kredittkort. VISA PREMIER CARD har den høyeste årsavgiften med 775 kroner. Reisegods, herunder tyveri og skade, reisesyke, hjemtransport og reiseansvar er ikke dekket i det hele tatt. Er bagasjen forsinket med mer enn seks timer, blir dette dekket med 1000 kroner og 1500 kroner for familien.

Ulykkesforsikringen er god, med høye forsikringssummer. Forsikringen dekker fra det tidspunktet eller stedet reisen starter, i likhet med de andre i testen. Ingen aktiv skadehjelp DINERS CLUB har en årsavgift på 695 kroner og er nest dyrest. Reisegods er dekket med 20 000 kroner. Tyveri og ran med inntil 1000 kroner per skadetilfelle, 3000 kroner per person ved tyveri fra safe. Har høyeste dekning på enkeltgjenstand med 7500 kroner ved tyveri eller skade. Har høyeste dekning på reisesyke, hjemtransport og reiseansvar.

Forsinket reisegods blir dekket med 2000 kroner uten egenandel fra første time. Meget bra. God ulykkesforsikring. Egenandel 500 kroner, testens høyeste. Dette trekker ned. Aktiv skadehjelp gjennom Zürich Assistanse.

Avbestillingsforsikring inkludert. 10 000 kroner per skadetilfelle. Bra. EUROCARD GOLD

Har laveste årsavgift med 645 kroner. Kortet har den beste dekningen på reisegods med inntil 25 000 kroner. Inntil 3000 kroner per skadetilfelle ved ran eller tyveri. Dette gjelder også ved tyveri fra safe.

Hjemtransport og reiseansvar som i Diners Club, men reisesyke er begrenset til en million kroner, og lavere enn Diners.

Forsinket reisegods dekkes med inntil 2000 kroner uten egenandel fra første time. Meget bra. God ulykkesforsikring. Egenandel 250 kroner og testens laveste.

Aktiv skadehjelp gjennom SOS International i København. Avbestillingsforsikring inkludert: 10 000 kroner per skadetilfelle. Et pluss.