Fornøyelsesparkene åpner - men utenlandsferien ryker

Reisekarantene i hele sommer

Alle som reiser ut av landet må i hele sommer belage seg på karantene når de kommer hjem. Regjeringen tar sikte på å viderefører kravet, men kutter antallet dager til ti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det gjøres ingen unntak for naboland som Sverige, etter det Dagbladet får opplyst.

- Nordmenn må belage seg på en kortreist ferie i sommer. Heldigvis har vi et langstrakt land, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Det innebærer at nordmenn som har hytte i Sverige må planlegge for å isolere seg i ti dager etter hjemkomst, dersom de ikke dropper turen over grensa.

- Jeg skjønner at det er kjipt å ikke få reist på hytta når den ligger i Sverige, sier Nybø, som understreker at det fortsatt vil være rom for dagsbesøk for å utføre strengt «nødvendig vedlikehold for å avverge store materielle skader».

Ingen sluttdato

Karantenebestemmelsen for utlendinger som kommer til Norge, videreføres også inntil videre. En slik avklaring har vært etterspurt blant annet av turistnæringen, ikke minst overnattingssteder som lurer på hva de skal gjøre med alle reservasjonene fra utenlandske turister.

Men noen dato for når karantenebestemmelsen oppheves, kommer ikke regjeringen med.

- Det avhenger blant annet av situasjonen i andre land. Vi må se dette i sammenheng med det som skjer i resten av Europa. Men det vi sier, er at alle må belage seg på at karantenebestemmelsen videreføres til over sommeren, sier Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer