Reiselivsekspert: - Alvorlig for turismen til Egypt hvis styrten skyldes terror

Turistindustrien er allerede i fritt fall etter terroren i slutten av oktober.

KALLES SPØKELSESBY: Sharm el-Sheikh har vært en av de mest populære turistdestinasjonene for nordmenn. Nå fraråder UD reiser også dit. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
KALLES SPØKELSESBY: Sharm el-Sheikh har vært en av de mest populære turistdestinasjonene for nordmenn. Nå fraråder UD reiser også dit. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag våknet norske avislesere til nyheten om en ny alvorlig flyulykke i egyptisk luftrom. Det skjer bare en måned etter at en egyptisk mann kapret et EgyptAir-fly med et falskt bombebelte, og et halvt år etter at et russisk fly styrtet over Sinai.

Viser det seg at dagens styrt også skyldes en terrorhandling, er det trolig en dårlig nyhet for egyptisk turisme. 

Landets viktigste næring har allerede store problemer etter ulykken i slutten av oktober. Faktisk har turistnæringen i landet tapt i snitt 2 milliarder kroner hver måned siden styrten, meldte NTB i februar. 

- Situasjonen som oppsto etter det forrige flykrasjet var veldig dramatisk, og avspeilet en stor frykt i markedet for reiser til Egypt. Hvis det er tekniske feil eller slike ting som er grunnen til nattens styrt, vil det ikke få noen særlig langtidsvirkning, men skal det vise seg å ha tilknytning til terror er det særlig alvorlig for turismen dit. Egypt er omtrent like avhengig av turisme som vi er av oljen, sier professor emeritus Arvid Flagestad ved Markedshøyskolen.

Negativ oppmerksomhet I kjølvannet av flystyrten i oktober, viste det seg at en bombe var blitt plassert i flyet mens det sto på bakken i ferieperlen Sharm el-Sheik, noe som førte til at  sikkerheten på flyplassen havnet i medienes søkelys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer