Reiseoperatør varsler søksmål mot rederi etter Budapest-båtulykken

- Vi planlegger å ta rettslige skritt mot elvecruiserederiet, eieren og kapteinen, fastslår reiseoperatøren.

BUDAPEST: 28 personer fryktes omkommet etter båtulykken i Budapest. På disse bildene ser man hvordan båtene traff hverandre. Video: Ungarnsk politi Vis mer

Kapteinen på elvecruiseskipet som var involvert i Budapest-båtulykken nekter for å ha brutt regler, melder Reuters.

Kapteinens advokat reagerer på at hans klient blir behandlet som en mistenkt. Samtidig varsler reiseoperatøren Very Good Tour, som hadde leid den senkede turistbåten, søksmål mot elvecruiserederiet.

- Dette vil skje så fort vi vet hele bakgrunnen for ulykken, og vi vil bestemme oss for hvilken posisjon vi vil ta etter at undersøkelseresultatet har kommet ut, fastslår en representant for reiseoperatøren overfor The Korea Times.

- Men vi planlegger å ta rettslige skritt mot elvecruiserederiet, eieren og kapteinen.

Kaptein arrestert

Torsdag ettermiddag meldte nyhetsbyrået AP at kapteinen på cruiseskipet, som var involvert i ulykken på Donau, var arrestert.

- Etter at den 64 år gamle ukrainske kapteinen ble avhørt, ble det avgjort å pågripe ham, het det i en uttalelse fra ungarsk politi.

Nyhetsbyrået hevder at kapteinen er mistenkt for å ha forårsaket ulykken, men informasjon fra avhøret er ennå ikke blitt frigitt.

Norsk rederi

Ifølge nyhetsbyrået sank turistbåten rundt sju sekunder etter at den ble truffet av elvecruiseskipet «Viking Sigyn» onsdag.

Viking Ocean Cruises bekreftet tidligere torsdag i en uttalelse at de var involvert i ulykken. Rederiet er eid av norske Torstein Hagen.

Ifølge rederiet skal ingen som har vært om bord på deres skip blitt skadet i ulykken. De opplyste videre i uttalelsen at de samarbeider med ungarske myndigheter.

Totalt var det 33 sørkoreanere og to lokale mannskaper om bord i den 26 meter lange turistbåten. Foreløpig er syv personer blitt funnet i live, mens syv er bekreftet døde. 21 personer er fortsatt savnet.