Reiser fra møkkaværet

Charterreisene forsvinner lynraskt. Reisebyråene leier nå inn ekstrahjelp for å ta imot telefoner fra solhungrige nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig junivær gir gode salgstall hos reiseoperatørene. Solhungrige nordmenn tar ikke sjansen på enda en våt og kald sommerferie.

- Vi har tatt inn ekstra folk for å ta unna trafikken på telefonen. Det er perfekt chartervær, ler Andreas S. Askeland, informasjonskonsulent hos Ving Reiser. Han får full støtte fra reisekonkurrent Simen Opsahl i Globetrotter:

- Vi er den bransjen som er de gladeste når det er dårlig vær! I hvert fall salgsmessig.

På reisebyrået ved Karl Johan er det fullt av folk.

- Det nytter ikke å feriere i dette landet, det er for vått, konstaterer Elisabeth Gvein. Hun og familien har gitt opp Norge som ferieland og reiser neste uke til Hellas-favoritten Rhodos.

Sjanser ikke

- Folk tør ikke å sjanse på at meteorologer som spår varme i juli får rett, forteller Askeland. Flere år på rad med kalde somrer gjør at folk blir ekstra opptatt av å sikre seg noen solstråler.

De andre store reiseoperatørene opplever det samme.

- De kalde sommerdagene gir folk et ekstra dytt for å finne på noe annet enn hjemmesommer eller tur på hytta. Etternølerne kommer nå, forteller informasjonssjefen i Star Tour, Lena Peterson.

Vil bort!

Ferieklare nordmenn med angst for kalde feriedager stiller få krav til reisemål, så lenge det er varmt.

- Alt går unna. Folk vil bort, uansett hvor! Det viktige for kundene er at de er sikret sol, forklarer Askeland. Ennå er det noen få fullprisplasser igjen i midten av juli, men sommel på bestillingsfronten anbefales ikke. Vær fleksibel på reisetid og reisemål eller vent til midten av august, er rådet.