Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Reiser hvert år tilbake til der hvor katatastrofen rammet oss

Stein Olav Kleven (68) opplevde minnene komme for fullt under nyhetssendingene fredag morgen. Bakeren reddet seg selv og kona fra vannmassene i 2004.

ÅRLIGE BESØK:Sten Olav Kleven skal snart pensjonere seg fra jobben som baker. Han tror at årlige besøk til Phuket har vært med å dempe etter-reaksjonene fra tsunamien i 2004 Foto: Øystein Bjerkeland/Avisa Romsdal
ÅRLIGE BESØK:Sten Olav Kleven skal snart pensjonere seg fra jobben som baker. Han tror at årlige besøk til Phuket har vært med å dempe etter-reaksjonene fra tsunamien i 2004 Foto: Øystein Bjerkeland/Avisa Romsdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet):Bakeren Sten Olav Kleven (67) fra Molde, var på jobb da nyhetene om tsunamien kom tidlig fredag morgen.

Kleven og kona ble rammet av tsunamien som traff Thailand romjulen 2004.

- Det var rett trasig å få dagens nyheter servert. Minnene gikk rett tilbake til Phuket og bølgen som rammet meg og min kone. Det var sterke minner, sier han og forteller om da han og kona ble overrasket av vannmassene på stranden i Phuket.

Et glimt av konas klokke - Vannet trakk seg tilbake før det sakte steg. Vi dro mot hotellet da alt rundt oss fløt. Plutselig var veggen av vann der og alt ble kaos. Min kone og jeg kom fra hverandre, men midt oppe i det hele så jeg snurten av armen og klokka hennes. Jeg fikk tak i henne og vi overlevde, forteller han.

Kleven forteller at det har vært en spesiell dag så langt.

PÅ JOBB DA NYHETENE KOM:Baker Sten Olav Kleven var på jobb i morgentimene fredag. Radioen bragte nyheter som vekket minner Foto: Øystein Bjerkeland/Avisa Romsdal
PÅ JOBB DA NYHETENE KOM:Baker Sten Olav Kleven var på jobb i morgentimene fredag. Radioen bragte nyheter som vekket minner Foto: Øystein Bjerkeland/Avisa Romsdal Vis mer

- Det kom masse følelser i dag og jeg ser likhetene mellom denne tsunamien og den jeg og min kone opplevde, forteller han.

Kleven fikk i dag tilbake de samme følelsene han kjente sterkt på kroppen romjulen 2004. Han sier at det tok noen år før de tyngste minnene ble godt bearbeidet. Turer tilbake til Phuket, har vært god terapi.

- Det er bare 14 dager siden sist tur til Phuket. Vi har vært der årlig etter tsunamien og vårt vennskap med lokalbefolkningen der nede, har betydd svært mye, avslutter han.

- Reiser hvert år tilbake til der hvor katatastrofen rammet oss
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media