Reiste 100 mil for å levere tilbake FN-medaljen

Wiggo Pedersen kjørte to dager i protest mot forskjellsbehandling av utenlandsveteraner.

Wiggo Pedersen var en av 67 FN- og NATO-veteraner som leverte fra seg sin medalje i protest mot behandlingen veteranene har fått etter at de har kommet hjem. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Wiggo Pedersen var en av 67 FN- og NATO-veteraner som leverte fra seg sin medalje i protest mot behandlingen veteranene har fått etter at de har kommet hjem. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Wiggo Pedersen brukte to dager på å kjøre de 100 milene fra Sandnessjøen til Oslo for å levere tilbake medaljen han fikk etter å ha tjenestegjort som FN-soldat i Libanon. Sammen med 150 - 200 veteraner møtte han opp foran Stortinget for å protestere mot behandlingen FN- og NATO-soldatene har fått etter at de er kommet hjem fra utenlandstjeneste.

- Selv har jeg slitt i 20 år etter at jeg kom hjem fra Libanon. Jeg følte derfor jeg måtte være med, både for egen del og for å vise solidaritet med andre skadde soldater og deres pårørende. Det var likevel mye tyngre å levere inn medaljen enn jeg hadde trodd. Mentalt leverte jeg den inn for mange år siden. Derfor føles dette svært unødvendig, sier han.

- Det var først de siste årene jeg greide å erkjenne for meg selv at jeg hadde et problem. Jeg løy for meg selv, og skyldte på alle andre ting rundt meg. Til slutt kunne jeg ikke fornekte problemene mer, sier Pedersen.

Forskjells- behandling Veteranene protesterte mot det de mener er grov forskjellsbehandling av de som kommer hjem etter endt tjeneste i utlandet. Det er særlig loven om erstatning som opprører dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer