Reiste hjem på første klasse

GARDERMOEN/AMSTERDAM: I går kveld forlot marokkaneren (27) Norge med KLM-flyet fra Gardermoen. Siste etappe på hjemturen gikk på første klasse, fra Amsterdam til Marokko. - Det er en helt bisarr situasjon. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli satt fri, sa han til Dagbladet før avgang fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ikke i mine villeste drømmer forestilt meg at dette kunne skje, sa 27-åringen, sterkt preget og med tårer i øynene. Sammen med en 31-årig kosovoalbaner var han tiltalt i norgeshistoriens største heroinbeslag.

Ved 01-tiden i natt norsk tid ble 27-åringen gjenforent med sin familie. Spesielt så 27-åringen fram til å få møte sin mor igjen. Hun ble svært syk mens sønnen satt i norsk varetektsfengsel. Mannen har hele tida holdt telefonisk kontakt med sin familie, men har ikke hatt et eneste besøk av dem.

Synet av sørlandskysten i klarvær som forsvant i horisonten var det siste markokkaneren fikk med seg av Norge. Det bekymret ham åpenbart lite. Tankene hans kretset om hjemkomsten til Nador på den marokkanske østkysten.

- Jeg skal gråte enda mer, svarte 27-åringen på spørmålet om hva som ville bli hans første handling ved hjemkomsten.

Måtte frafalle tiltalen

Det var meningen at 27-åringen og hans medtiltale i ukevis skulle ha sittet i rettssalen og fått en streng dom for befatning med 35 kilo heroin. Heroinbeslaget i Sandvika i januar i fjor er norgeshistoriens største. Men i stedet for å se de to mennene dømt, måtte riksadvokaten som øverste påtalemyndighet mandag bite i det sure eplet og frafalle tiltalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer