Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannen i Bergen

Reiste hjem på natta - våknet til brann

Tirsdag morgen informerer politiet om at ei jente (14) og hennes mor (41) døde etter boligbrannen i Bergen. I helga ble også ei ni år gammel jente bekreftet omkommet.

Årsaken til brannen etterforskes. FOTO / VIDEO: NTB / DAGBLADET Vis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Ytterligere to familiemedlemmer er døde etter helgas boligbrann i Ytrebygda i Bergen, melder Vest politidistrikt i en pressemelding. De to er ei 14 år gammel jente og hennes 41-årige mor.

Fra før er ei niårig jente død. Ett barn ligger fremdeles på sykehus med kritiske og uavklarte skader.

I går bekreftet politiet at den ni år gamle jenta skal obduseres. Om 14-åringen og deres 41 år gamle mor skal obduseres, er noe politiet skal ta stilling til i løpet av morgentimene. Det forteller politistasjonssjef Torgils Lutro til Dagbladet.

Han kan ikke si noe spesifikt om skadene de tre fikk i brannen, men påpeker at de ble hentet ut av et veldig røykfullt hus.

Var på besøk

Det var i morgentimene lørdag at brannen brøt ut i den syriske familiens hjem i Ytrebygda sørvest for Bergen sentrum. Familien teller i alt sju personer.

Fredag kveld var den hardt rammede familien på besøk hos Salah Abdo i Arna. De fikk tilbud om å overnatte der.

Det skriver Bergensavisen (BA) i dag.

- De var her fram til litt over klokka 03.00. Jeg sa de kunne overnatte hos meg, alle sammen, men faren måtte hjem på natta fordi han skulle på jobb i en pizzarestaurant på Os lørdag, sier Salah Abdo til Dagbladet.

Han er i slekt med familien fra byen Afrin i regionen rundt Aleppo i Syria.

- Det er veldig trist, det som har skjeddd med vennene og slektningene mine. Vi er mange i det kurdiske miljøet i Bergen som sørger nå, sier Salah Abdo.

Våknet av røyk

Den yngste sønnen i familien ble igjen hos Salah Abdo. Alle andre reiste hjem til Søreide om natta. De hadde bare sovet få timer før faren våknet av tykk og svart røyk i tomannsboligen i Skranevegen.

Han klarte å redde med seg den eldste sønnen ut. De skal begge ha sovet i husets andre etasje. Moren og de tre døtrene sov i tredje etasje.

Faren og sønnen skal ha gjort store anstrengelser for å komme seg opp til tredje etasje for å redde resten av familien ut, men de skal ha blitt hindret av deler fra taket inne som skal ha falt ned og sperret trappa opp.

Etter at de hadde kommet seg ut, skal de ha forsøkt å knuse vinduer for å ta seg inn den veien, og samtidig få luftet ut den tykke røyken.

FAMILIEHJEM: Den syriske familiens hjem, en halvpart av en tomannsbolig, begynte å brenne lørdag morgen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FAMILIEHJEM: Den syriske familiens hjem, en halvpart av en tomannsbolig, begynte å brenne lørdag morgen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Etterforskning

- Er dere noe nærmere årsaken til brannen?

- Vi har vært på åstedet og hentet gjenstander som vi skal undersøke nærmere. Vi har god tro på på at vi skal klare å finne brannårsaken, svarer politistasjonssjef Lutro.

Politiet vil i dag fortsette med avhør og krimtekniske undersøkelser på åstedet.

Mandag informerte politiet at det så langt ikke har latt seg gjøre med avhør av familien. I dag bekrefter Lutro at familien fortsatt ikke har blitt avhørt.

- Har politiet mistanke om at noe kriminelt har skjedd?

- Nei, fremdeles ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media