Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Reiste ikke frivillig

I telefonsamtalene som politiet tok opp mellom Nadia og foreldrene, innrømmer faren at hun ikke reiste frivillig. Professor Unni Wikan mente at Nadia-saken antagelig ikke dreier seg om tvangsekteskap i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk aktor Bjørn Rudjord legge fram telefonsamtalene politiet tok opp som bevis for at Nadias foreldre virkelig bortførte henne. Forsvaret hadde motsatt seg dette av prinsipielle grunner.

Nadia: «Og så reiste jeg frivillig?»

Faren: «Det er greit at du ikke reiste frivillig, men du reiste frivillig tilbake.»

Et annet sted i samtalen sier faren til Nadia at hun lovet å være taus og dekke over det hele; «Du holdt ikke løftet, du fortalte alt som hadde skjedd».

Ville helbrede

Foreldrene innrømmer imidlertid ingen ting om bruk av vold eller kniv, selv om Nadia flere ganger tar opp spørsmålet.

I samtalen med moren, sier Nadia at moren sa hun skulle gifte seg og få barn i Marokko. Moren svarer at det bare var en fleip. Hun sier: «vi tok deg med til Marokko for å helbrede deg.

Onde ånder

Spørsmålet om helbredelse sto også sentralt i professor Unni Wikans vitnemål i går. Antropologen, som er ekspert på Islam og Midtøsten, mente at foreldrene kan ha vært helt fortvilet over Nadias oppførsel, og benyttet de midlene de rådde over.

- Ifølge Koranen finnes det noen vesener som heter Jinn som kan besette mennesker. I alle muslimske land er det personer som hjelper med helbredelse. Det er ikke snakk om overtro, snarere viten om at dette er reelt og naturlig, sa Wikan og refererte til episoden med den angivelige imamen som gikk for lukket rett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling