- Reiste rett fra fengselet og begikk en ny voldtekt

Sedelighetsdømt mann (32) voldtok mindreårig jente på permisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold politidistrikt har pågrepet og siktet en 32 år gammel mann for voldtekt og seksuell omgang med en jente under 16 år.

Mannen forgrep seg på jenta samme dag som han fikk permisjon, melder politiet.

På nettet 32-åringen soner nå en dom på ni års fengsel for seksualforbrytelser, blant annet begått mot mindreårige, opplyser politiet til Dagbladet. 

Mannen hadde kommet i kontakt med den unge jenta via Internett, ifølge politiet.

Han har trolig kjørt direkte fra fengselet og til det stedet der han møtte jenta. Han tok henne derfra med i en bil og kjørte til et skogsområde, hvor han ifølge skal ha voldtatt henne.  

I skogholt - Da han fikk permisjon fra fengselet i morges kjørte han trolig direkte for å treffe jenta. De kjørte videre til et skogholt i Re kommune, der voldtekten skal ha skjedd, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhriling til Dagbladet.

Det var venner av fornærmede som varslet politiet kort tid etter voldtekten.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. Det er sedelighetsgruppen ved Vestfold politidistrikt som etterforsker overgrepet.

Pågrepet 32-åringen avtalte møtet med jenta via internett, men det er foreløpig uklart om dette skjedde innenfor murene eller i løpet av en tidligere permisjon.

Mannen er siktet for både voldtekt, etter straffelovens § 192, og for seksuell omgang med barn under 16 år, etter § 196.

- Mannen ble pågrepet da han kom tilbake til fengselet, opplyser Dalhaug Øhrling.

Dagbladet kommer med mer.