<strong>ENGASJERT:</strong> Sandra Borch vil gjerne bruke sin posisjon i samfunnet til å gjøre noe nyttig. Foto: Lars Myhren Holand
ENGASJERT: Sandra Borch vil gjerne bruke sin posisjon i samfunnet til å gjøre noe nyttig. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Reiste rundt for å konfrontere de «usynlige» nettmobberne

- De fleste var ikke interessert i å snakke med meg når jeg først sto i døra, sier Sandra Borch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for senterpartiets ungdomsparti, Sandra Borch, måler 142 cm over bakken, og har i flere år nektet pressen å ta helfigurbilder av henne i frykt for både hets og mobbing.

For et år siden opphevet hun imidlertid dette forbudet, og har i stedet bestemt seg for ta opp kampen mot mobbingen som foregår over nettet, opplyste Drammens Tidende om i går.

- Det er ikke meg det er synd på. Jeg er ikke et offer. Det er ikke alle andre som har det støtteapparatet jeg har rundt meg, og det derfor jeg gjør dette, sier hun til Dagbladet.

Fikk sparken Blant de verste kommentarene på hennes personlige blogg var det spesielt en som skilte seg ut. Den var skrevet fra en anonym bruker, og Sandra orker ikke gjenfortelle innholdet i meldingen.

- Han trodde nok han var helt skjult bak det anonyme brukernavnet, sier Borch.

Etter litt leting fant de likevel fram til ip-adressen hans, og deretter fant de fram til firmaet han jobbet for.

Da det viste seg at kommentaren var skrevet fra en ip-adresse som var registrert i firmaets lokaler, bestemte hun seg for å ta kontakt med arbeidsplassen.

- De satte i gang en intern etterforskning for å finne ut hvem som brukte datamaskinen på det tidspunktet. Da de fant fram til han, fikk han rett og slett sparken, sier hun.

- Du har ikke dårlig samvittighet for å ha kostet han jobben?

- Det er klart jeg har det. Men, samtidig... han kunne for det selv. Jeg er veldig fornøyd med måten selskapet tok tak i dette på.

Ingen kommunikasjon Resten av nettmobberne var det ikke like vanskelig å finne fram til. De fleste hadde stått fram med både fullt navn og e-post.

HEVET FORBUD Sandra Borch måler 142 cm over bakken, og har i flere år nektet pressen å ta helfigurbilder av henne i frykt for både hets og mobbing. For et år siden opphevet hun imidlertid dette forbudet. Foto: Lars Myhren Holand
HEVET FORBUD Sandra Borch måler 142 cm over bakken, og har i flere år nektet pressen å ta helfigurbilder av henne i frykt for både hets og mobbing. For et år siden opphevet hun imidlertid dette forbudet. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Disse besøkene gjorde Borch sammen med TV 2, som lager en dokumentar om kvinner i politikken.

- Vi ønsker å sette et fokus på nettmobbing, og reise rundt for å fortelle at dette faktisk ikke er greit, sier Borch.

Da Borch sto og banket på døra, var det imidlertid ikke alle som var like interessert i å åpne.

- De kjente meg vel igjen med en gang, og forsto at dette ikke var et hyggelig besøk. De ba oss om å gå i det fleste tilfellene, sier hun.

Da Dagbladet ringte Borch var hun på vei til flyplassen. Hun reiser nå hele landet rundt for å besøke forskjellige videregående skoler, og ta opp det viktige temaet nettmobbing.

<strong>IKKE OFFER:</strong> Sandra Borch er opptatt av at hun ikke vil bli framstilt som et offer i disse sakene. - Det er ikke meg det er synd på, sier hun.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
IKKE OFFER: Sandra Borch er opptatt av at hun ikke vil bli framstilt som et offer i disse sakene. - Det er ikke meg det er synd på, sier hun. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer