STRIDENS KJERNE: Forsvarets tekniske personell ved hovedflystasjonen i Bodø ønsker en avklaring på fremtiden til de ansatte som jobber med vedlikehold av F16. Når de ikke fikk det gikk de fra møtet med både forsvarssjef og generalinspektør for Luftforsvaret. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIX
STRIDENS KJERNE: Forsvarets tekniske personell ved hovedflystasjonen i Bodø ønsker en avklaring på fremtiden til de ansatte som jobber med vedlikehold av F16. Når de ikke fikk det gikk de fra møtet med både forsvarssjef og generalinspektør for Luftforsvaret. Foto: ANDERS VANDERLOOCK/SCANPIXVis mer

Reiste seg og gikk da Forsvarssjefen skulle tale

Nærmere 100 teknikere gikk i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ankom forsvarssjef Harald Sunde og generalinspektøren for Luftforsvaret, Finn Kristian Hannestad, Bodø. De skulle møte de forsvarsansatte ved 132 luftving ved Bodø hovedflystasjon.

Det endte med at så godt som alt personell reiste seg og gikk.

Stridens kjerne er fremtiden til Bodø hovedflystasjon, videre drift av F16 og arbeidsoppgavene til teknisk personell.

- Vi ønsker en avklaring på om Bodø får fortsette som fremskutt base, sier Sigurd Myrvoll, tillitsvalgt i Fellesforbundet ved hovedflystasjonen i Bodø, til Dagbladet

- Jeg tok ordet tidlig og spurte forsvarssjefen om han hadde en avklaring. Etter mye om og men kom det fram at den avklaringa hadde han ikke, sier Myrvoll.

- Så lenge de ikke har noen avklaring kan jeg ikke skjønne hva de har her å gjøre, legger han til.

Ikke omkamp om basevalg Dette er ifølge Myrvoll ikke en omkamp om basevalg.

- Det er ikke et forsøk på det. Personellet på Bodø er veldig frustrerte. Det det skorter på er forutsigbarhet. Det er faktisk å drive ap med personell som har gitt 20-25 år til forsvaret. Hvorfor skal vi sitte på et møte når de kommer uten en avklaring. Det skjønner jeg ikke, sier en oppgitt Myrvoll.

Og situasjonen for teknisk personell på F16 er allerede på kritisk nivå mener Myrvold.

- Vi har mista så mye personell at jeg er redd for at luftforsvaret på sikt vil ligge med brukket rygg. Vi har kun et par stykker igjen på noen avdelinger. Hvordan vi skal klare å drive F16 fremover, er for meg en gåte.

Han forteller også at det ikke er en eneste en av de ansatte teknikerne ved hovedflystasjonen i Bodø som har takket ja til jobb på Ørlandet.

Ingen fra Bodø til Ørlandet - Luftforsvaret utlyser stillinger på Ørlandet, og ingen fra Bodø, ikke én, har søkt. Vi har høyt kvalifisert teknisk personell som er ettertrakta utenfor forsvaret. Hvorfor skal vi pendle til Ørlandet eller Evenes når vi kan pendle ut i Nordsjøen til dobbel lønn, spør Myrvoll.

Myrvoll legger også til at Luftforsvaret nesten må legge til rette for at personalet, med familier, kan bli i urbane strøk, noe Evenes og Ørlandet knapt kan sies å være. Han understreker igjen for Dagbladet at dette ikke er et forsøk på omkamp om basevalg.

Dagbladet har vært i kontakt med forsvarssjefens kontor, men har så langt ikke lykkes med å få en kommentar etter dagens møte.