Reiste til Molde og hentet pistoler

Få dager før lille julaften i fjor reiste Kristin Kirkemo til Molde for å besøke kjente. Hun returnerte med to pistoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener den ene pistolen ble brukt til å drepe Anne Orderud Paust og hennes foreldre pinsehelga. Denne pistolen er fortsatt sporløst borte.

Den andre pistolen ble funnet hos medsiktede Lars Grønnerød.

Begge pistolene - av merke Ruger kaliber 22 - stammer fra et innbrudd hos en pistolklubb i Molde i fjor sommer. Totalt ble seks identiske pistoler stjålet da tyver brøt seg inn i en brakke ved skytebanen.

Kristin Kirkemo skal ha blitt gjort oppmerksom på våpnene gjennom en mann som bor i Oslo, men som har kontakter i det kriminelle miljøet i Molde.

Det er stadfestet at de mer enn 20 skuddene som ble avfyrt drapsnatta, stammer fra en pistol 22-kaliber og en 38-kaliber revolver.

Av de øvrige fire pistolene som ble stjålet i Molde, er én kommet til rette. Den skal ha blitt sporet opp hos en person som tilsynelatende ikke har med trippeldrapet å gjøre. - Det kan være sammenhenger her som Kripos vil se nærmere på, sier avdelingssjef Edmund Talseth ved Molde politistasjon.