Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Reiste til Norge med eget pass

Bhatti jobbet i to måneder opp mot pakistanske myndigheter for å få seg fjernet fra flyforbudslista.

PÅGREPET:  Bhatti ble pågrepet på Gardermoen onsdag ettermiddag. Årsaken er en pågripelsesbegjæring som ble utferdiget i februar 2013, etter at Bhatti ikke hadde møtt til avhør i en voldssak. Foto: 

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
PÅGREPET: Bhatti ble pågrepet på Gardermoen onsdag ettermiddag. Årsaken er en pågripelsesbegjæring som ble utferdiget i februar 2013, etter at Bhatti ikke hadde møtt til avhør i en voldssak. Foto: Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti ble torsdag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Bhatti ble pågrepet på Gardermoen onsdag ettermiddag. Politiet sto og venta på at flyet fra Pakistan skulle lande.

Bhatti ble pågrepet på bakgrunn av en familievoldssak han ble sikta for i 2012. Politiet mener det er fare for at han skal unndra seg straff, og framstilte derfor Bhatti for varetektsfengsling.

Like før jul i 2012 reiste Arfan Bhatti fra Norge. I januar 2013 ble han meldt savnet. Først sommeren 2013 ble det konstatert fra norske myndigheter at den norske statsborgeren satt arrestert i Pakistan, og at etterretnings- og terrorpolitiet i Pakistan hadde pågrepet ham. I august ble han løslatt fra pakistansk fengsel.

- Bhatti ønsket etter løslatelsen i Pakistan å dra hjem til Norge, sier Elden til Dagbladet.

Elden sier han på bakgrunn av dette tok kontakt med PST og politiet i oktober 2014, og spurte om det fantes fortsatt aktive saker eller om det var ønsker om kontakt. Henvendelsen ble ikke besvart.

- Bhatti bestilte flybillett til Norge 19. november, men ble nektet innreise til Norge fordi han sto på «no-fly»-lista, sier Elden til Dagbladet.

Elden opplyser at Bhatti jobbet i to måneder opp mot pakistanske myndigheter for å få seg fjernet fra flyforbudlista, og fikk skriftlig bekreftelse på at det var gått i boks 26. desember 2014.

Allerede 20 dager etter han ble tatt av lista fikk Bhatti kjøpt en billett og kunne dra til Norge. Islamisten fløy til Norge med eget navn og pass, opplyser Elden.