Reitan endrer kontraktene

- Har vært for ensidige i favør av oss, sier Magnus Reitan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ledelsen i Reitan Servicehandel skal i helgen møte forhandlerforeningene både for 7-Eleven-butikkene, Narvesen og YX-bensinstasjonene (de gamle Hydro-Texaco stasjonene). De tre kjedene har 860 forhandlere totalt.

- Det har vært en dialog lenge om franchisekontraktene mellom oss og forhandlerne. Den negative omtalen siste døgn gjør at vi oppdaterer oss nå. Noen av de punktene vi er blitt kritisert for også av norske butikkdrivere sist døgn er allerede endret.

- Vi erkjenner at deler av avtalene har vært for ensidige i vår favør, sier adm. direktør Magnus Reitan i Reitan Servicehandel til Dagbladet.no.

Det gjelder blant annet avtalepunktet som sier av franchisetakerne må betale en bot på minimum 50.000 kroner dersom de går til med opplysninger om eller kritikk av kontraktforhold.

Mediabot fjernet

- Det er flere måneder siden vi gjorde det klart for forhandlerforeningene at dette er et avtalepunkt vi aldri har hatt intensjon om å bruke og at den derfor er kjent død, også i de kontraktene som løper.

Franchisetakere som er organisert som egne aksjeselskap, har måttet garantere med private midler overfor Reitangruppen i tillegg til verdiene i aksjeselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer