Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reitan fristes av København

Midt i hardkjøret mot matvarekjedene overveier Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan (33) å flytte Reitangruppens hovedkontor til København eller Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig inviterer han til storfusjon.

-  Vi overveier å flytte hovedkontoret til København eller kanskje Stockholm for å vise at Reitan er en nordisk virksomhet og ikke bare norsk. Og København er en fantastisk deilig by, sa Rema-milliardæren nylig i et lengre intervju med den danske næringslivsavisen Børsen.

Dagbladet har forsøkt å få Reitan i tale for å utdype uttalelsene, men Reitan er ikke tilgjengelig. I en e-post fra Reitangruppen står det: «Reitangruppen har ikke planer om å flytte hovedkontoret.»

Storfusjon?

Reitans signaler om Rema 1000s storsatsing, utflagging og fusjonlyst har fått mye oppmerksomhet i danske og svenske medier. I intervjuet med Børsen åpner Reitan for en storfusjon ved å rette en åpen invitasjon til hele den nordiske dagligvarebransjen. Mest opplagt er Dansk Supermarked med kjedene Bilka, Netto og Føtex, eller børsnoterte Axfood i Sverige. Sistnevnte eier blant andre Willys, Willys Hemma og Hemköp, og har Spar og Vivi som franchise.

Reitan navngir ikke potensielle fusjonskandidater, men sier seg enig i at de to nevnte, pluss Rema, er de mest veldrevne dagligvareselskapene i Norden.

-  Vi er åpne for alt. Vi er nødt til å sikre oss bedre innkjøpsbetingelser og forventer at det vil skje en konsolidering, sier Rema 1000-sjefen.

Stort gap

Dansk Supermarked er ikke til salgs, men det tynger ikke Reitan:

-  DS er større enn Reitan, men vi har sett før at en mindre fisk sluker en stor.

En annen mulighet er å satse på en ikke så veldrevet virksomhet, for så å forbedre den.

Reitangruppen er en stor dansk dagligvareaktør og gir nå enda mer gass i Danmark. Rema 1000 vil åpne en butikk i uka i år. Målet er 380 butikker.

- DEILIG BY: Ole Robert Reitan liker København.