Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reitan har tjent milliarder på aksjer

Odd Reitan har tjent godt over fire milliarder kroner på aksjene han kjøpte i svenske Axfood.

Odd Reitan  Gleder seg over milliardfortjeneste på Axfood-aksjene. Foto:  NINA HANSEN / Dagbladet
Odd Reitan Gleder seg over milliardfortjeneste på Axfood-aksjene. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Reitanfamilien har ikke mange sparepenger på børsen, men i 2007 ble Odd Reitan fristet til å ta en liten posisjon i det svenske dagligvareselskapet Axfood.

I slutten av 2007 gjorde han den første investeringen da han kjøpte 3,2 prosent av aksjene. Ifølge Finansavisen økte han eierandelen til 10,1 prosent i 2008.

Tøff start I starten var det absolutt ingen god investering. Våren 2009 hadde selskapet et papirtap på rundt en halv milliard kroner, men etter den tiden har det stort sett gått oppover.

I 2011 ville trønderne ha en større del av selskapet og økte eierandelen til dagens 15,6 prosent.

Enorm fortjeneste Odd Reitans aksjepost var på det meste fredag verdt 5,5 milliarder kroner. Med en inngangsverdi på 1,7 milliarder var papirgevinsten på 3,8 milliarder kroner. Legger man på utbytte, blir summen enda mer solid, skriver Finansavisen.

- Hittil har vi fått utbytte på 600 millioner kroner. I tillegg, med det som ble annonsert i fredag, blir utbytte i mars på vår eierandel rundt 300 millioner kroner, opplyser finansdirektør Kristin S. Genton.

Selskapet prises til en P/E på 24,9. Det verdsetter selskapet til 32,8 milliarder kroner. Reitangruppen er nest største eier i Axfood med 15,6 prosent.

Vurderer salg Aksjene i Axfood har vært en finansiell investering, og nå ser Reitangruppen på mulighetene for å cashe inn. I desember i fjor sendte Reitangruppen ut en pressemelding om at konsernet ser på «alternativer til investeringen i Axfood».

Flere nyheter Soros: - Europa står på kanten til kollaps
Dette må til for å stabilisere Kina-kaoset