Reitan kjøper bryggeri

Men Grans øl blir det fortsatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rema-Reitan kjøper bryggeri for å selge sitt eget øl. I dag overtok Rema 1000 halvparten av aksjene i Grans Bryggeri i Sandefjord.

Selger: Treschow-Fritzøe og Mille Marie Treschow, kona til Reitans arge dagligvarekonkurrent Stein Erik Rimi-Hagen, som har vært bryggerieier siden 2000.

Gran-familien beholder sine 50 prosent i det 106 år gamle bryggeriet i Sandefjord, som hadde et overskudd på drøyt 11 millioner kroner i fjor av en omsetning på 151 millioner kroner av billigøl og billigbrus.

Reitan-øl blir det ikke - varemerket blir fortsatt Grans og skal fortsatt brygges i Sandefjord.

-Er det nødvendig å eie et bryggeri for å kjøpe øl, Ole Robert Reitan?

-Nei, ikke nødvendig, men det gir muligheter for mer langsiktig planlegging så lenge denne posten var til salgs. Som styremedlem i Treschow-Fritzøe har jeg hatt mulighet til å vurdere denne handelen grundig, sier Reitan til Dagbladet.no.

Han er enig med selger og den andre eieren om ikke å gå ut med prisen for halve Gran.

Grans har en tredel av ølsalget i Rema 1000-butikkene. Men norsk øl i Rema-butikken i Danmark ser ikke kjøpmann og fersk ølbrygger Reitan for seg med det første.

-Norsk øl her hjemme og dansk i Danmark. Sånn prismessig får vi nok bare dekning for korken hvis vi skal eksportere øl til Danmark.

ØLHUNDER Ole Robert Reitan blir Guttorm Grans ny kompanjong i Grans Bryggeri