Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reitan lanserer tre løsninger for ICA

Ett av den er å samarbeide med Rema 1000.

INVITERER TIL SAMARBEID:  Ole Robert Reitan mener ICA nå har tre reelle alternativer etter at Konkurransetilsynet satte ned foten for avtalen mellom Norgesgruppen og ICA.
Foto: Morten Holm / Scanpix
INVITERER TIL SAMARBEID: Ole Robert Reitan mener ICA nå har tre reelle alternativer etter at Konkurransetilsynet satte ned foten for avtalen mellom Norgesgruppen og ICA. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rema 1000-lederen sier til Finansavisen at han er glad for at Konkurransetilsynet satte foten ned for avtalen mellom NorgesGruppen og ICA. Han mener ICA nå har tre reelle alternativer:

- De kan finne en bedre måte å tjene penger på. Det ville være det beste og det bør absolutt være mulig på en årlig omsetning på 15 milliarder kroner. De har jo tross alt Nordens største detaljist i ryggen. Eller så kan de velge å gå til Coop eller oss, sier Reitan til Finansavisen.

På tampen av fjoråret sto Reitan selv klar til å samarbeide med Coop som et svar på ICAs planlagte avtale med NorgesGruppen. Nå har Rema-sjefen få problemer hvis ICA skulle velge å henvende seg til nettopp Coop.

- Jeg synes det er helt greit, men vi kommer nok til å fortelle dem at vår løsning er mye bedre, sier han.

Analytiker Stefan Nelson i SEB tror ikke Rema 1000 er med i ICA-planene. I tillegg til Coop-alternativet, tror han at ICA vil vurdere å enten stenge ned Nord-Norge og fokusere på Oslo-regionen. Det siste valget vil være å stenge ned eller selge alt. Han er dog usikker på hva utfallet blir.

- Jeg tror det beste, i hvert fall for aksjonærene, vil være å trekke seg helt ut av Norge på en eller annen måte.

(NTB)


Hele Norges coronakart