BLOD PÅ TANN: Styreleder Odd Reitan samler flere stasjoner til Uno-X Energi. Her avbildet fra Uno-X sin første åpning av en hydrogenstasjon i november 2016. Foto: Finansavisen.
BLOD PÅ TANN: Styreleder Odd Reitan samler flere stasjoner til Uno-X Energi. Her avbildet fra Uno-X sin første åpning av en hydrogenstasjon i november 2016. Foto: Finansavisen.Vis mer

Reitan tar ut 400 mill. i bensinutbytte

På tre år har Reitangruppen tatt ut nær 1 milliard i utbytte fra Uno-X Energi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Reitangruppen eier 95 prosent av Uno-X Energi. I 2016 tok konsernet ut 400 millioner kroner i utbytte, som er tredje året på rad at gruppen tar utbytte på over 300 millioner, skriver Finansavisen.

- Reitangruppen tar jevnt og trutt utbytte av selskapet. Vi skaper en god direkteavkastning for eierne, sier administrerende direktør Vegar Kulset, til Finansavisen.

I 2016 hadde Uno-X Energi 631 stasjoner med en omsetning på 16,1 milliarder. Dette tilsvarer en nedgang på 4,1 prosent. Allikevel endte årsresultat opp 60,1 prosent til 442 millioner.

Blod på tann

Driftsresultatet endte på 602 millioner kroner, opp fra 372 millioner kroner året før.

- Vi er godt fornøyde med å holde samme nivå som rekordåret 2015. Dersom vi tar hensyn til varelagertall og oljeprisen, er korrigerte tall for 2016 og 2015 nærmest identiske, sier Kulset til Finansavisen.

Nå har Reitan har fått blod på tann.

- I 2019 begynner Reitan-eide 7-Eleven å samarbeide med Uno-X Energi istedenfor Shell. Da får vi om lag 90 nye stasjoner, avslutter Kulset.

Andre økonominyheter:
Marius stabler biler - omsetter for millioner
Norges sterkeste boligmarkeder