MAJOR OG KONGE: Selvtitulert colonialmajor Odd Reitan er Trondheims eiendomskonge. Nå har han utvidet imperiet. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
MAJOR OG KONGE: Selvtitulert colonialmajor Odd Reitan er Trondheims eiendomskonge. Nå har han utvidet imperiet. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

Reitan utvider imperiet - hamstrer eiendom

Colonialmajor Odd Reitan er Trondheims eiendomskonge.

(Finansavisen): Like over nyttår varslet Reitan-familien om kjøp av en rekke eiendommer i Trondheim sentrum.

- Eiendommene kompletterer noen kvartaler vi eier i Midtbyen. Totalt utgjør eiendomsmassen 9-10.000 kvadratmeter, og med en brutto eiendomsverdi på 400 millioner kroner, sier adm. direktør Ingolv Høyland i Reitan Eiendom til Finansavisen.

350.000 kvm

Kjøpet omfatter ti bygårder i Munkegata, Thomas Angells gate, Erling Skakkes gate og Nordre gate, og består av handel, kontor og litt bolig.

- De passer i porteføljen, og ligger i tilknytning til andre eiendommer vi eier, sier Høyland videre til avisen.

I tillegg eier Reitan nå hele Erichsengården, etter å ha kjøpt den siste halvparten av Realinvest.

Reitan Eiendoms heleide datterselskap E.C. Dahls Eiendom eier nå helt eller delvis 70 eiendommer i Midtbyen, og bringer selskapets portefølje i Trondheim sentrum opp i rundt 350.000 kvadratmeter.

Vil utvikle sentrum

E.C. Dahls Eiendoms ambisjon er å gjennomføre en helhetlig eiendoms- og byutvikling i Trondheim sentrum.

- Det er en utfordring at sentrum ikke har hatt omsetningsvekst den seneste tiden. Tilgjengeligheten til sentrum er for dårlig, og i tillegg er det et redusert antall og tilgjengelighet av parkeringsplasser, forklarer Høyland overfor Finansavisen.

- Vi tror imidlertid at det er potensial for å utvikle handel i sentrum, og at vil styrke seg på bekostning av periferien. Jeg mener også at vi må få flere til å bosette seg og arbeide i sentrum, noe som det er en gryende oppvåkning om, fortsetter han.

Nyhavna også

Reitan Eiendom eier også 32 prosent i Dora Holding, som har rundt 60.000 kvadratmeter eiendom på Nyhavna i Trondheim.

Ambisjonen er ifølge avisen å delta med tyngde også i den pågående byutviklingen i dette området.

Reitan Eiendom består foruten E.C. Dahls Eiendom av Vestenfjeldske Eiendom, NHP Eiendom, Login Eiendom, Reitan Ejendomsutvikling, Uno-X Eiendom og Rebus Eiendommer.

Reitan Eiendom fikk ifølge Finansavisen et resultat på 618 millioner kroner før skatt i 2017.

Konsernets verdijusterte egenkapital er på rundt syv milliarder kroner, mens bokført totalbalanse er rundt 13 milliarder kroner.

Andre økonominyheter:
Toppanalytiker frykter børskrakk
Norges rikeste nabolag