- Reiten er en nøktern mann

– Han er ikke en grådig person, sier Sps nestleder Lars Peder Brekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Eivind Reiten er han en nøktern mann, sier Senterpartiets 1. nestleder Lars Peder Brekk til Dagbladet.no.

Senterpartiets finanspolitiske talsperson uttaler at han forstår Hydro-ledelsen frustrasjon over opsjons-bråket. Han legger skylda på opsjons-bråket på næringsminister Dag Terje Andersen (Ap).

- Når ledelsen har hatt løpende kontakt med statsråden er det statsrådens ansvar å forfekte stortingsflertallets syn. Det er påfallende at statsråden først kommer på banen etter at media tok opp saken, sa Lundteigen til Dagbladet.no.

Les alle sakene om opsjonsbråket her!

- Umusikalsk

Brekk vil ikke støtte kritikken av næringsministeren, men også han føler behov for å forsvare den tidligere Senterparti-politikeren Reiten.

- Slik jeg kjenner han er han ikke grådig, sier Brekk. Tidligere i dag sa finansminister Kristin Halvorsen til TV2 at Reiten bør vurdere å gi tilbake deler av pengene til Hydro.

- Det må Reiten selv tenke på, sier Brekk, som mener at opsjonsavtalen i beste fall var svært umusikalsk av styret.

28 MILLIONER RIKERE: Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner. Foto: JØRN H. MOEN
28 MILLIONER RIKERE: Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer

- Dette viser en manglende politisk ryggmarksrefleks hos styret, sier Brekk.

- Hodeløs kylling

Fremskrittspartiet sier nå til Dagbladet.no at de vurderer å kreve en gransking av regjeringens håndtering av saken. Frps næringspolitiske talsperson, Øyvind Korsberg, er spesielt rystet over statssekretær Rikke Linds (Ap) opptreden i saken.

- Hun har opptrådt som en hodeløs kylling og løyet til oss og media. De har dolket Hydro i ryggen, sier Korsberg.

Ovenfor Nettavisen aviser Lind de alvorlige anklagene.:

Vi har vært informert om saken, men aldri gitt noen godkjenning for styrets behandling. At Korsberg ikke har fått med seg dette er ikke mitt problem. Hans påstander faller på sin egen urimelighet, sier Lind til Nettavisen.

Får 28 millioner

Onsdag kveldkom det fram i Aftenposten.no at næringsminister Dag Terje Andersen ikke informerte Jens Stoltenberg om millionutbetalingene til Hydro-toppene.

- Reiten er en nøktern mann


Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner.

Regjeringen iverksatte mandag 30. juli en gransking av Hydro-utbetalingene, og det er knyttet stor spenning til hva som blir næringsminister Dag Terje Andersens neste skritt i striden med Hydro-ledelsen.

- UMUSIKALSK:- Dette viser en manglende politisk ryggmarksrefleks hos styret, sier Senterpartiets Lars Peder Brekk til Dagbladet.no.