Reiten kan miste opsjonsmillioner

Regjeringens granskere kommer med helt ulike svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nærings- og handelsdepartementet holdt i kveld en hastig innkalg pressekonferanse om de omstridte opsjonsbetalingene til toppledere i Hydro:

Der ble hovedinnholdet i granskningsrapportene fra de to advokatfirmaene BAHR og Selmer lagt fram. Toppjuristene har på oppdrag fra regjering tatt stilling til om Hydro-styret hadde lov til å gjennomføre gigantutbetalingene uten et vedtak i selskapets generalforsamling - der staten sitter som eier.

Og konklusjonene er helt forskjellige.

Rapporten fra Selmer konkluderer med at den kontroversielle opsjosnavviklingen var innenfor styrets kompetanseområde, mens kollegene i advokatfirmaet BAHR stiller store spørsmålstegn med avtalens gyldighet. De mener Hydro-styret burde spurt generalforsamlingen før de avviklet opsjonene. - Det er flere elementer som taler for brudd. Hvis dette stemmer vil de inngåtte avtalene bli ugyldige og eierne vil kunne kreve pengene tilbake, sa Gudmund Knudsen fra BAHR under pressekonferansen.

Næringsminister Dag Terje Andersen må dermed ta stilling til saken med liten hjelp fra det han beskriver som noen av landets ledende eksperter innenfor sitt felt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer