Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reitens livvakter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det var et ulekkert syn vi var vitne til før helga da generaldirektør Eivind Reiten i Hydro ble fulgt av det som så ut som muskuløse bodyguards gjennom en flokk demonstrerende arbeidere fra magnesiumfabrikken på Herøya. Bakgrunnen var at Hydro-ledelsen skulle vedta nedleggelse av fabrikken og dermed av drøyt 600 arbeidsplasser.
  • Et av de fremste kjennetegnene ved norsk arbeidsliv har vært kort avstand mellom ansatte og ledelsen i bedriftene våre. Hydro har selv til nå vært et godt eksempel på at lederne har levd i og for bedriften og med dens ansatte. Vi tar ikke stilling til om det er riktig for Hydro å stoppe produksjonen av magnesium i Grenland, men uansett om det er økonomisk nødvendig eller ikke, skal det være ubehagelig for en næringslivsleder å legge ned så mange arbeidsplasser.
  • En leder som ikke våger å stå ansikt til ansikt med dem som rammes av ens beslutninger, er feig. Ledere som frykter sinne og harde ord fra ansatte som er fortvilet over å miste jobben, er ikke ledere i ordets rette forstand. Samme dag som Hydro-sjefen gikk spissrotgang med sine livvakter gjennom flokken av sinte smeltearbeidere, besøkte den søkkrike russiske Yukos-sjefen, Mikhail B. Khodorkovskij, Norge. Hadde vi ikke visst bedre, ville det ikke vært enkelt å se hvem av dem som kommer fra en norsk egalitær ledertradisjon.
  • Alle kan gjøre feil i en presset situasjon, også Hydro-sjef Eivind Reiten. Likevel er det grunn til å være bekymret over en rekke tegn i norsk næringsliv som kan tyde på at det blir større avstand mellom ledere og eiere på den ene siden og arbeidstakere på den andre. Når dette kommer i tillegg til en stadig mer rådende kortsiktig profitt-tankegang, vil samfunnsansvaret og langsiktigheten smuldre bort. Ledere og eiere som ikke kjenner sine ansatte og som ikke trenger å stå til rette overfor dem, vil uten særlig ubehag kunne skalte og valte med arbeidsplassene. Det er i dette perspektivet Hydro-direktørens livvakter blir et symbol på en utvikling vi misliker sterkt.
Hele Norges coronakart