Reiulf Steen refset Frp

HAFJELL (Dagbladet): Mens Carl I. Hagen høstet stormende applaus fra landsmøtet, tok Reiulf Steen et par mil unna et oppsiktsvekkende kraftfullt oppgjør med Fremskrittspartiets politiske grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang etter sammenbruddet sitt opptrådte Ap-kjempen offentlig. Hans gamle venn Bernt Bull hadde invitert Reiulf som innleder til Avholdsfolkets landsting.

Delegatene fikk oppleve en politisk veteran i storform:
- Vi bør spørre oss hva slags samfunn vi vil ha, i stedet for det samfunnet markedskreftene vil pådytte oss. Folk må mobilisere hvis ikke det mystiske markedet, som liberalistene snakker om, skal ta kreftene fra oss alle sammen.

Reiulf Steen gikk til felts mot koblingen mellom personlig frihet og markedet.

- Valgfriheten er helliggjort. Det hevdes at det er motsetning mellom frihet og sosial trygghet. Poenget er at det ene er betingelsen for det andre, hevdet han. Reiulf Steen trakk også fram sin egen situasjon i møtet med Avholdsfolkets representanter.

- Jeg tåler ikke alkohol. Hvis jeg smaker alkohol, blir jeg dårlig. Det er mange av mitt slag som er alkoholikere i medisinsk forstand. Sykdommen har gjort meg klar over hvor skandaløst dårlig alkoholistomsorgen og psykiatrien er i dette landet.

Da Steen ble spurt om forskjellen på alkoholbruk og alkoholmisbruk, svarte han:
- Jeg kan ikke løfte noen moralsk pekefinger, fordi jeg har ingen.