PÅ FLYGNING: Hendelsen skjedde på en flygning fra Chicago til Alberquerque i USA. Foto: AP Photo / NTB scanpix
PÅ FLYGNING: Hendelsen skjedde på en flygning fra Chicago til Alberquerque i USA. Foto: AP Photo / NTB scanpixVis mer

Reiv av muslimsk kvinne hijaben på fly: «Dette er USA!»

Mannen erkjenner straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann erkjente tidligere denne uka straffskyld i en noe spesiell sak i USA.

Da en flytur med selskapet Southwest Airlines fra Chicago til Alberquerque nærmet seg slutten i desember i fjor, bestemte nemlig mannen seg for å gå drastisk til verks mot en medpassasjer.

Rev av hijaben Ifølge rettsdokumentene, blant annet referert til av Huffington Post, så den 37 år gamle skyldige mannen en kvinne med hijab et par seterader foran seg.

Han reiste seg dermed opp, og gikk framover i midtgangen mot den muslimske kvinnen han ikke kjente.

Da han konfronterte kvinnen skal han ha sagt: «Ta den av! Dette er USA!». Da kvinnen ikke ville ta av seg det religiøse hodeplagget, reiv mannen av henne hijaben.

Kvinnen, som er identifisert av påtalemyndighetene som K.A var rask med å ta på seg hodeplagget igjen.

37-åringen har erkjent forholdet som skjedde om bord på flyet, og erkjente også at han visste at hijaben har religiøs betydning.

I en føderal domstol i New Mexico erkjente han også straffskyld for religiøs diskriminering:

- Fordi jeg med tvang reiv av K.A hijaben, innrømmer jeg at USA utover rimelig tvil kan bevise at jeg med belegg krenket K.A.s rett til å utøve hennes religion, skriver han i en uttalelse.

Straff Mannen har ennå ikke fått straffeutmåling i saken, men ifølge Washington Post kan han vente seg husarrest og en mulig bot for krenkelsen.

- Uansett hva man tror på, har enhver amerikaner rett til å utøve sin religiøse tro i fred, uten å bli diskriminert eller utsatt for vold, sier leder i borgerrettsseksjonen i det amerikanske justisdepartementet, Vanita Gupta.

- Å bruke truende kraft mot individer på grunn av deres religion er et brudd på de fundamentale verdiene i dette landet.

Huffington Post gjør et poeng ut av at hendelsen skjedde bare tre dager etter at presidentkandidat Donald Trump foreslo å nekte muslimer innreise til USA. Det var også mindre enn to uker etter terrorangrepene i San Bernandino i California, og bare én måned etter Paris-terroren.