Rekkehus brant i Oslo

Naboleilighetene evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To rekkehusleiligheter på Munkebekken i Oslo er evakuert etter at leiligheten mellom dem tok fyr i dag morges.

- Meldingen kom inn klokka 09.30, og brannen er nå slokt. Røykdykkere er nå i ferd med å gjennomsøke første og andre etasje i leligheten som brant, for å sjekke om noen har befunnet seg inne, opplyser Ronny Næss, fungerende underbrannmester ved Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet i 09.50-tida.

Røykskader - To personer som bor i leiligheten som brant, blir sjekket for røykskader av ambulansepersonell på stedet, opplyser Even Jørstad, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet klokka 10.10.

Jørstad forteller at til sammen ni beboere i de tilliggende leilighetene ble evakuert for sikkerhets skyld.

- Brannen begrenset seg stort sett til stua i den rammede leiligheten, forklarer han.

Fungerende underbrannmester Næss forteller at brannen var underventilert (manglet oksygen, red.anm.).

- Dermed ble det ikke så mye flammer som det ellers kunne blitt, men desto mer svart røyk. Underventilert brann skyldes som regel tette bygg, sier han.

Ukjent årsak Foreløpig er det for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Nå skal det luftes ut fra leiligheten som brant. I mellomtida får de evakuerte i naboleilighetene komme inn igjen, sier operasjonsleder Jørstad.

Munkebekken ligger helt nordøst i Oslo, på grensa mot Lørenskog kommune. Nesten samtlige hus i området er relativt nybygde rekkehus.