REKORD: Danske Spil vil lørdag forsøke å få tak i den heldige vinneren av 315 millioner danske kroner etter fredagens Eurojackpot-trekning. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe
REKORD: Danske Spil vil lørdag forsøke å få tak i den heldige vinneren av 315 millioner danske kroner etter fredagens Eurojackpot-trekning. Illustrasjonsfoto: Cornelius PoppeVis mer

Rekkordutbetaling: Vant 365 millioner norske kroner i dansk lotto

Historiens største utbetaling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Eurojackpot-spiller i Helsingør har hentet hjem den største lottogevinsten i Danmarks historie: 315 millioner danske kroner.

Omregnet til norske kroner blir gevinsten drøyt 365 millioner.

Danske Spil hadde fredag kveld ennå ikke hørt noe fra vinneren, som kjøpte loddet sitt på Kvickly i Prøvenstenscentret i Helsingör.

Fredagens premie er mer enn dobbelt så stor som den forrige rekorden på dansk jord, som var på 135 millioner danske kroner. Det var i 2012, og den gang meldte vinneren seg først en ukes tid etter lottotrekningen.

Det danske spillmonopolet vil lørdag sette i gang en offensiv for å forsøke å få tak i den heldige vinneren fra fredagens trekning.

- Vi sender noen folk over til Kvickly for å gjøre folk oppmerksomme på at gevinsten er vunnet der. Man skal holder riktig godt fast i en slik kupong, sier kommunikasjonsrådgiver Karen Minke fra Danske Spil.

Lotteriet er et samarbeid mellom 14 europeiske land.

(NTB)