- Rekkverket og veien klappet sammen

50 personer isolert etter jordras.

ISOLERT: Myklebostad i Nordland er isolert etter at et stort ras tok med seg den eneste veiforbindelsen til bygda. Foto: Andreas Bruun
ISOLERT: Myklebostad i Nordland er isolert etter at et stort ras tok med seg den eneste veiforbindelsen til bygda. Foto: Andreas BruunVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjeldsund (Dagbladet): Et jordras torsdag morgen har revet med seg rundt 20 meter av fylkesvei 711 på Tjeldøya i Tjeldsund kommune i Nordland, melder politiet i Midtre Hålogaland. Ingen personer var involvert i raset.

Isolert Veien er den eneste forbindelsen til bygda Myklebostad, der inntil 50 personer nå skal være helt isolert.

Britt Randi Breivik og familien hennes ble vitne til at veien raste ut. Nordlys skriver at sønnen først punkterte og fikk bilen ødelagt i et hull i veien. Da mannen hennes kom til stedet hadde hullet blitt større.

- Da ble vi opptatt av å sette ut varseltrekant og varsle skolebussen som vi visste var på vei. Sønnen og mannen min møtte ham på andre siden og fikk stoppet ham, sier Breivik til Nordlys.

- Så ble det plutselig stille. Vannet sluttet å fosse over veien. Da klappet rekkverket og veien sammen.

- Åtte meter rett ned Andreas Bruun kjørte skolebussen som ble stoppet like før stedet der veien hadde rast ut.

- Jeg var på vei til Myklebostad for å hente skolebarn, da jeg møtte to karer som advarte meg om at veien hadde rast ut ved sju-tida. Av ren nysgjerrighet kjørte jeg for å se. Raset har ført til et stort juv, kanskje så dypt som åtte meter rett ned, forteller Bruun til Dagbladet.

Han tror innbyggerne i Myklebostad må forberede seg på å være isolert en stund.

- Det der ordnes ikke på en dag. Bygda er helt isolert, og hvis man skal komme seg ut må man benytte seg av båt, sier han.

Vil ta tid - Det kan ta flere dager før vegforbindelsen er opprettet, og vi er i dialog med Tjeldsundet kommune, som er ansvarlig for beredskapen, for å finne midlertidige løsninger på situasjonen, skriver Vegvesenet i en pressemelding ifølge Nordlys.

Solveig Hansen i Statens vegvesen region nord, kan foreløpig ikke si med sikkerhet hva som har skjedd.

- Vi ser at elva har tatt med seg veien, og vi er usikker på om det har vært et jordras i forkant, sier Hansen til Avisa Nordland.

Hansen forteller at det har vært store krefter i sving.

- Det er en stikkrenne, et stort rør på tre meter under veien, som har rast ut og er knatret. Det er snakk om et stort veibrudd og ei stor grop der røret lå. Det er enorme krefter som har vært i sving, sier Hansen til avisa.