Reklame-burgeren er større enn virkeligheten

KFC hevder det er hånda som er liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Burgerkjeden KFCs reklame for kyllingburgeren «Mini Fillet» er bannlyst av reklamekontrollørene i britiske Advertising Standards Authority (ASA), skriver BBC.

Grunnen er kort og godt at de mener TV-reklamen lyver. Burgerne i filmen er større enn de man får kjøpt på en av kjedens restauranter i London. Brødet er tjukkere, de har mer fyll og salaten er av en annen type.

KFC er selvsagt ikke helt enige i avgjørelsen. De hevder at kvinnen i reklamen kan ha hatt små hender, slik at burgeren ser større ut. Dessuten mener de navnet på burgeren opplyser om at den er mindre enn andre burgere.

- Annonsørene har lov til å presentere produktene sine på en fordelaktig måte, men ikke slik at det er sannsynlig at de lurer seerne. Selv om produktet kales en mini-filet kyllingburger, mener vi at dette ikke er tilstrekkelig for å advare kundene om at produktet er mindre enn det framstår i reklamen, heter det i uttalelsen fra ASA.

Det skal dreie seg om en reklame spilt inn på en togstasjon, trolig er det snakk om denne filmen.

SMÅ HENDER? Britiske reklame-myndigheter mener denne burgeren i KFC-reklamen mye større enn i virkeligheten. Burgerkjeden foreslår at det er kvinnen som har små hender.