Reklamemillionæren truet tidligere

Men ranerne fra Stjørdal er søkk borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Brutalt ran hos næringslivstopp

(Dagbladet.no): Reklamemillionæren Svein Kvarving (48) og hans familie er blitt truet tidligere av det ransofferet selv har betegnet som østeuropeiske kriminelle og som russisk mafia. De maskerte og bevæpnede ransmennene som slo til i Skatval i Nord-Trøndelag natt til lørdag snakket gebrokkent engelsk, trolig med en østeuropeisk aksent.

Det melder TVNorge-nyhetene.

Lørdag kveld ved 20-tiden var ranerne fortsatt på frifot uten at politiet regner med at de har fått noen avgjørende spor.

Næringslivslederen, hans samboer, hans 22 år gamle sønn og fire små barn var hjemme i den 1.200 kvadratmeter store luksusboligen Bergslottet på Forbordfjellet i Skatval var hjemme da de brutale ranerne tok seg inn gjennom hovedinngangen.

- Russisk mafia

Ifølge TVNorge-nyhetene skal familien Kvarving ha blitt truet av østeuropeiske kriminelle ved flere anledninger. En tidligere ansatt hos Kvarving, som Dagbladet.no har pratet med, sier at Kvarving for en tid siden fortalte at han var blitt truet av det han kalte "russisk mafia". Men sjefen lot ikke til å ta det veldig alvorlig den gangen.

Lensmann Kjetil Mjøsund kan bekrefte en episode overfor Dagbladet.no.

 BERGSLOTTET  På denne luksuseiendommen i Skatval med 1.200 kvadratmeter boligflate, fikk reklamemilliæren Svein Kvarving og hans familie av brutale ranere natt til lørdag. Foto: Tom E. Østhuus
BERGSLOTTET På denne luksuseiendommen i Skatval med 1.200 kvadratmeter boligflate, fikk reklamemilliæren Svein Kvarving og hans familie av brutale ranere natt til lørdag. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- 5. desember ringte familien oss om en ukjent bil på eiendommen, som de følte ubehag ved. Vi rykket ut og avhørte en polsk statsborger, som var aleine i bilen. Han hadde papirene i orden, ikke noe kriminelt rulleblad og ikke tyvgods i bilen slik vi kunne avdekke. Dermed lot vi han kjøre videre med beskjed om at dette var privat eiendom, sier lensmannen.

Både Kvarving, samboeren og sønnen var fortsatt på sykehus lørdag kveld. De har blitt avhørt av politiet, som ikke vil gå ut med hva ranerne fikk med seg av utbytte. Det er klart at det var en safe ranerne truet Kvarving til å åpne.

- Etter de siste samtalene med ransofrene, heller vi til at det var tre ranere inne i huset, sier lensmann Mjøsund.