Reklamerer for røyk og sprit

Flyselskapet Sterling selger sprit og røyk på nettet. Nå reagerer helsedirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sterling baserer seg i stor grad på at kundene selv bestiller flybillettene på Internett. Nå kan du også gjennom nettbutikken til Sterling og bestille Tax-Free til utreisen eller hjemreisen. Nettbutikken ligger bare ett klikk fra forsiden til Sterling.no.

Sterling Travel Shop har rosende omtale av flere av sine produkter. Om Absolut Kurant Vodka, til 143 kroner literen, skriver de følgende: 'Gir nytt perspektiv til tradisjonelle drinker. Kan ikke forklares, må prøves!' Teksten er ledsaget av bilde av flaska og knapper hvor du kan kjøpe varen direkte på nett.

Om en liten Bacardi Original Rum til 128 kroner, står det: 'Den originale Bacardi fra Bahamas. En flaske, og du har nok til hele baren'. Om bitre Fernet Branca Menta Bitter, til 81 kroner halvliteren, heter det: 'Med alle Fernet Brancas fortreffelige egenskaper, tilsatt peppermynte og sukker i en perfekt kombinasjon.'

Vil forfølge saken

- Våre jurister har sett på nettstedet. Det kan se ut som om denne siden bryter forbudet mot reklame for alkohol. Vi vil derfor gå videre med saken, sier avdelingsdirektør Mari Trommald i Sosial- og helsedirektoratet avdeling rusmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer