Reklamerte for «ville båtorgier» på Facebook. Det skulle han ikke ha gjort

49-åringen fra Australia arrestert.

SEXBÅT I THAILAND: En 49 år gammel mann fra Australia annonserte «sexturer som ville båtorgier» på Facebook. Det likte politiet dårlig. VIDEO: Newsflare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 49 år gammel mann fra Australia ble denne uka arrestert i Thailand, mistenkt for å arrangere båtturer der kundene hans kunne feste med prostituerte kvinner.

Han skal ifølge ABC News ha reklamert for turene på Facebook som en «vill båtorgie».

Han er i tillegg siktet for å publisere pornografisk materiale på internett, å oppholde seg i landet uten visum og for å jobbe som turguide uten tillatelse.

Rømte

49-åringen ble arrestert etter at en politibetjent utga seg for å være en kunde, og avtalte en båttur. Etter at pengene var mottatt, slo politiet til.

Han rømte først fra Pattaya til naboprovinsen Saraburi, men ble raskt sporet opp, og tirsdag var han i politiets varetekt på stasjonen i Pattaya.

Dulayaphat Techaphonchayasin ved politiet i Pattaya sier at det var Facebook-annonsene som gjorde at de kom på sporet av mannen.

Prisen på den nevnte båtturen skal ha variert fra 10 000 til 13 500 kroner avhengig av hva slags båt man ville ha. Han gjorde det også klart at kundene måtte regne med å betale kvinnene ekstra for seksuelle tjenester.

Stempel

Ifølge thailandske myndigheter jobber så mange som 120 000 mennesker som sexarbeidere, og det er et uttalt mål fra myndighetene å komme stempelet som reisemål for sexturisme til livs.

I februar sa statsminister Prayut Chan-o-cha at han var innforstått med stempelet, og at dette er problematisk.

- Vi må innse det faktum at dette ryktet ikke er av ny dato, sa han.

Uttalelsen kom like etter at den gambiske turist- og kulturministeren Hamat Bah gikk ut mot et tilsvarende stempel på Gambia.

- Gambia er ikke et sexreisemål. Hvis du ønsker en sexdestinasjon, må du dra til Thailand, sa han.

Prostitusjon er ulovlig i Thailand, men håndhevingen av loven har ikke blitt fulgt like nøye opp. Det har ført til utvikling av en blomstrende sexindustri som så dagens lys på 1970-tallet for å betjene amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Nordmenn

Mange nordmenn benytter seg også av den omfattende sexindustrien i Thailand og andre sørasiatiske land, og det er anslått at så mange som 2000 nordmenn bor i turistbyen Pattaya.

Terje Salvesen snakket i 2016 til Dagbladet om hvordan det var å drive utestedet Kåres Partybar i byen (krever abonnement).

- Pattaya er mer enn sexindustri, og de hjemme må sette seg inn i hva som skjer her før de dømmer. De tror folk flyr rundt med smekken åpen 24/7, sa han.

Samtidig viste han forståelse for at både Thailand og Pattaya har fått dette stempelet.

- Ryktet er ikke helt ufortjent, ting skjer her. Men det er akkurat det samme på Karl Johan. Vi er en bar for folk i alle aldre, og fronter ikke damer, sa han.

Sykdommer

Dagbladet har også tidligere skrevet om at nordmenn som har ubeskyttet sex i utlandet er et stadig økende helseproblem, og at det utgjør en trussel for folkehelsa i Norge.

Hvert år smittes rundt 20 heteroseksuelle menn med hiv på ferie i Sørøst-Asia, og hele 118 menn tok i fjor med seg gonoré hjem fra utlandet. 48 av disse hadde blitt smittet i Thailand.

Anne Olaug Olsen, overlege ved Olafiaklinikken og Nasjonal kompetansetjeneste for seksuelt overførbare infeksjoner ved Oslo universitetssykehus, ropte tidligere denne måneden varsku om sykdommer som spres her hjemme.

- Det er mye snakk om hiv, men å fokusere på gonoré er også viktig, sykdommen er veldig smittsom. Kvinner går ofte uten symptomer og kan få seinskader dersom de ikke kommer under behandling, sa hun til Dagbladet.

I verste fall kan ubehandlet gonoré hos kvinner føre til infertilitet og svangerskap utenfor livmoren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer