Reklameselskap søker renslige kvinner

Tilbyr bybil til en billig penge.

KJØR RUNDT I EN REKLAMEBIL: Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
KJØR RUNDT I EN REKLAMEBIL: Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Reklameselskapet Nova Vista søker 70 renslige kvinner til å kjøre rundt i sine nye reklamebiler. - Gammeldags, synes feminist.Nova Vista skal i løpet av høsten sende 70 splitter nye reklamedekkede biler ut på veiene i Norges fire største byer, og til å kjøre de bevegelige reklameplakatene søker selskapet nå kvinnelige sjåfører - renslige sådanne.

- At vi søker renslige kvinner er en billedlig måte å formidle at vi søker folk som vil holde bilene rene og pene. Gode ambassadører rett og slett, forklarer gründer og daglig leder Torgeir Wemmestad-Haaland i Nova Vista til NTB.

Han forteller at selskapet fra tidligere har mye bedre erfaring med kvinnelige sjåfører enn mannlige, og at det er derfor de nå foretrekker kvinner.

- Forrige gang vi hadde reklamebiler ute var de kvinnelige sjåførene langt bedre til å holde bilene rene og pene, og vi så også mye mindre grisekjøring fra deres side, sier Wemmestad-Haaland.

- Ikke så lure jenter

Feminist og redaktør i feministtidsskriftet Fett, Charlotte Myrbråten, er ikke begeistret for Nova Vistas kjønnspreferanser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer