Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekonstruerte drapet i natt

I natt gjenskapte politiet situasjonen på nattklubben Snorre Kompagniet i Oslo, der en 24 år gammel student ble drept natt til lørdag for snart to uker siden. Rekonstruksjonen kan få stor betydning når riksadvokaten skal avgjøre om han mener drapet var overlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 02 i natt sperret politiet av deler av Rosenkrantz' gate i Oslo sentrum for å gjennomføre rekonstruksjonen av drapet på studenten Bernt Christian Thon Reppe (24).

Rekonstruksjonen ble registrert både med videokamera og stillsbilder. Flere både tekniske og taktiske etterforskere var tilstede.

Politiet ønsket blant annet å få klarlagt om gjerningsmannen kunne se offeret fra stedet på fortauet det fatale skuddet ble avfyrt fra.

Den siktede pakistaneren (20) var ikke med på rekonstruksjonen. Han hevder at han ikke husker noe av det som skjedde.

Vitner

Rekonstruksjonen ble basert på vitneutsagn fra personer som så drapshandlingen og resultater av de tekniske undersøkelsene på åstedet.

Flere av de mest sentrale vitnene i saken deltok under rekonstruksjonen, blant dørvakter fra utestedet. Politiet mener at dørvaktene var det egentlige målet.

Pakistaneren er nå også siktet for overlagt drapsforsøk på en av vaktene.

Det var da den 20 år gamle pakistaneren ble stoppet i døra og nektet inngang til diskoteket Snorre Kompagniet at han trakk frem en pistol og avfyrte to skudd inn i nattklubben.

Overlagt drap ?

Det ene prosjektilet streifet dørvakten og gikk inn i veggen, det andre traff 24 år gamle Reppe som befant seg inne på utestedet.
Politiet mener 20-åringen avfyrte begge skuddene for å drepe.
Rekonstruksjonen i natt vil bli tillagt stor vekt når statsadvokaten og riksadvokaten seinere skal avgjøre om hvorvodt det skal reises tiltale for overlagt drap og også overlagt drapsforsøk.

Disse bestemmelsene har en strafferamme på 21 års fengsel, som er lovens strengeste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!