Rekonstruerte politidrapet

Her viser drapssiktede Tore Willy Iversen (26) hvordan han skjøt ned og drepte politimannen Bjarte Berthelsen (27). Iversen skjøt først et vådeskudd, før to skudd traff politimannen i ryggen. Skuddene ble avfyrt fra 2,5 meters hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tore Willy Iversen er siktet for forsettlig drap. Han har erkjent at han skjøt ned og drepte politimannen. Iversen erkjenner imidlertid ikke straffskyld, og hevder han handlet i nødverge.

Dagbladet kjenner detaljene i Iversen og vitners forklaring.

Tore Willy Iversen gikk ut på byen i Oslo med en pistol 45-kaliber bak i bukselinningen. Utpå natta møtte han Bjarte Berthelsen på utestedet Galleriet. Drapssiktede og offeret kjente hverandre ikke fra før.

Iversen har forklart til politiet at Berthelsen hoppet rundt på dansegulvet. Her skal han ha skubbet borti Iversen og det oppsto munnhoggeri.

- Kastet veggen

De to møtte hverandre deretter ute på gata. Her fortsatte krangelen.

Deretter gikk Iversen inn i lokalet igjen. Bildene fra rekonstruksjonen viser at Iversen hevder at han sto inne i lokalet da han oppfattet at avdøde vinket og pekte på ham.

- Jeg gikk på utsiden. Her kom Berthelsen med krenkende uttalelser, og han kastet meg inn i veggen utenfor utestedet, hevder Iversen.

Iversen hevder at han så reiste seg opp. Berthelsen sto da på fortauet ved inngangen til utestedet.

- Da har avdøde en bevegelse som jeg der og da tolker som at jeg skal bli utsatt for et angrep, hevder Iversen. Etter det Dagbladet kjenner til, hevder Iversen at han trodde Berthelsen hadde et våpen.

Annen versjon

Idet han drar opp pistolen fra bukselinningen, hevder Iversen det gikk av ett vådeskudd. I løpet av få sekunder avfyrer Iversen ytterligere to skudd. Ifølge Iversen gjør Berthelsen en vridende bevegelse mot drapssiktede, og det første skuddet treffer politimannen i ryggregionen og går gjennom kroppen.

Idet han er på vei ned, skal Iversen ha avfyrt nok et skudd som treffer Berthelsen i ryggregionen. Dagbladet kjenner imidlertid til at vitner som var på stedet, har en litt annen versjon av det som skjedde.

Iversen avviser at han visste at Berthelsen var politimann.

Etter å ha avfyrt skuddene, løper Iversen av gårde. Iversen blir pågrepet og lagt i jern bare noen hundre meter unna utestedet.

Kastet i veggen: - Avdøde kastet meg i veggen, hevder Tore Willy Iversen.
Tre skudd: Tore Willy Iversen hadde med seg en pistol 45-kaliber ut på byen i Oslo sentrum. Det ble avfyrt tre skudd utenfor utestedet. To traff politimannen Bjarte Berthelsen i ryggregionen.
Drept: Her blir politimannen Bjarte Berthelsen drept. Berthelsens nærmeste familie har, gjennom sin bistandsadvokat Nicolai Bjønnes, godkjent at disse bildene fra gårsdagens rekonstruksjon trykkes i Dagbladet.
Krangel: Drapssiktede Tore Willy Iversen (i midten) hevder at politimannen Bjarte Berthelsen ropte og vinket til han fra utsiden av utestedet Galleriet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer