Rekonstruerte Skien-drapet

Politiet hadde med dukke.

REKONSTRUKSJON NÅ: Politiets kriminalteknikere hadde med seg en dukke. Foto: Per Flåthe
REKONSTRUKSJON NÅ: Politiets kriminalteknikere hadde med seg en dukke. Foto: Per FlåtheVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Den tidligere samboeren (34) til kvinnen (31) som er siktet for å ha drept sin mor Kari Grønnestad (56) i Skien i 2012 deltar i dag på en politi-rekonstruksjon av drapet.

Siktede deltar sammen med sin advokat Tollef Skobba, mens kvinnens forsvarer Ellen Holager Andenæs også er med, i tillegg til flere polititjenestemenn og kriminalteknikere, som blant annet hadde med seg en dukke som skal brukes i rekonstruksjonen. De gikk inn i leiligheten ca kl. 09.15.

- Voldsom opplevelse Avhøret på stedet var over litt etter kl. 10.15, og mannen dro da fra stedet sammen med sin forsvarer. Seansen tok dermed omtrent en times tid.

- Det ble en voldsom opplevelse for ham å komme tilbake og å fortelle i detalj, sier forsvarer Skobba.

SKAL FORKLARE SEG: Målet med rekonstruksjonen er at samboeren skal forklare seg så nøyaktig som mulig om det som skjedde. Foto: Per Flåthe
SKAL FORKLARE SEG: Målet med rekonstruksjonen er at samboeren skal forklare seg så nøyaktig som mulig om det som skjedde. Foto: Per Flåthe Vis mer

- Men han fikk forklart det han skulle, og det er samsvar mellom det han forklarte nå og det han har forklart politiet tidligere, sier Skobba.

Formålet med rekonstruksjonen var å få en mest mulig detaljert forklaring fra kvinnens samboer. Kvinnen nekter straffskyld, og har lagt skylden på den tidligere samboeren. Den 31 år gamle datterens 34 år gamle samboer er fortsatt siktet for brudd på hjelpeplikten, men han er løslatt og nekter straffskyld også for dette. Forsvarer Skobba sier han forventer at siktelsen mot klienten frafalles.

- En detaljert forklaring Politiadvokat Guro Siljan sier de nå nærmer seg slutten av etterforskningen.

Siljan sier til Dagbladet at dagens forklaring samsvarer godt med mannens tidligere forklaringer, og at troverdigheten hans er styrket.

PÅ STEDET: Kvinnens forsvarer Ellen Holager Andenæs er med på rekonstruksjonen. Foto: Per Flåthe
PÅ STEDET: Kvinnens forsvarer Ellen Holager Andenæs er med på rekonstruksjonen. Foto: Per Flåthe Vis mer

- Han har gitt en detaljert forklaring, sier politiadvokaten.

Både kvinnen og samboeren har forklart at de var i leiligheten da Kari Grønnestad ble drept. Begge hevder at det var den andre som utførte drapet. Kvinnen endret sin forklaring da hun ble klar over at samboeren hadde sagt til politiet at det var hun som hadde drept sin mor.

Kari Grønnestad ble funnet død i et nedsenket bur i Skienselva i april i år etter at hun ble meldt savnet 4. juni 2012.

DREPT: Kari Grønnestad. Foto: Nils Petter Lotherington
DREPT: Kari Grønnestad. Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer

Den drapssiktede datteren ble varetektsfengslet i åtte nye uker fra august.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram