Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekord: 75 000 tatt for råkjøring

Utrykningspolitiet (UP) har i år stoppet 74 853 fartssyndere. Det er flere enn noen gang tidligere, og om lag 17 000 flere enn året før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3234 førere fikk beslaglagt sitt førerkort for grov fartsovertredelse. Dette er en økning på om lag 1000 førerkortbeslag i forhold til tidligere år, ifølge en årsoversikt fra UP.

  Antallet bilførere som ble pågrepet mistenkt for promillekjøring eller å ha vært påvirket av andre rusmidler, gikk svakt ned i 1997 i forhold til året før. 551 personer ble pågrepet mistenkt for dette i år.

11 prosent

I alt stoppet og kontrollerte UP 864 525 førere. 11,3 prosent av dem fikk skriftlig reaksjon. Dette er en økning fra i fjor.

  Kvartalstellingen på bruk av bilbelte og hjelm viser at 13,5 prosent av førerne ikke brukte slikt sikkerhetsutstyr i tettbygd strøk, og 6,6 prosent utenfor tettbygd strøk. Dette er noen færre enn i 1996.

  Det ble reagert mot 20 000 førere for uforsvarlig kjøring ved blant annet ikke å overholde vikeplikt, avstand til forankjørende og forbikjøring.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!