Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rekord for TV-aksjonen

Hele befolkningen slo til. Resultat: Innsamlingsrekord. Like før klokka 23.30 sto pengebarometeret på 163.6 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt vilt og fantastisk! sa programlederne Fredrik Skavlan og Lottelise Folge rett før sendeslutt i NRK 1.

  Jo, de sa det begge to - med kort mellomrom. Lottelise Folge sa også at hun var målløs, men gjennomførte siste del av maratonsendingen likevel. Ikke mindre jublende glad var aksjonsleder Morten Norvang.

  - Vi hadde 150 millioner som et høyt mål fordi vi skulle mobilisere ekstra. Det er et enormt kick! Vi har holdt på med dette i ett år og resultatet er fantastisk, sa Norvang i korridoren utenfor Studio 2 på Marienlyst i Oslo.

  Ingen vet hvor mye som kommer inn i løpet av dagene som følger, men for to år siden hadde Frelsesarmeen et etterslep på 15 millioner kroner. Armeen holdt den gamle innsamlingsrekorden med sluttsum 148 millioner kroner.

- Hele folket

Lilly Christensen, generalsekretær i Den Norske Kreftforening, sa i NRK-korridorene i natt at hele folket skal ha all ære for innsamlingsresultatet:

  - Takk til 90 000 bøssebærere og til hele folket som har gitt til kreftsaken. Det har vært en utrolig dugnad! sa Christensen.

  Norvang og Christensen lovet at pengene går til gode formål. Rekordsummen skal gå til kreftforskning, omsorg, informasjon og forebygging over en femårs-periode. Et betydelig beløp vil også gå til kreftarbeidet i u-land.

Slo kreftpakken

Helseminister Dagfinn Høybråten dukket også opp på Marienlyst. Han hadde fulgt innsamlingsstarten ute på Nesodden.

  - Fredag la jeg fram en kreftpakke på 150 millioner kroner. Det er helt all right at aksjonen slår det resultatet, mente Høybråten.

  Han pekte på at den nye regjeringen er opptatt av samspillet mellom det frivillige arbeidet og den offentlige innsatsen.

  - Det er vel ingen som ser på dette som en form for skattebetaling? spurte Dagbladet.

  - Nei. Det gjør folk absolutt ikke, sa ministeren og gikk i studio.

- Takknemlig sak

Ute i høstregnet i går sto også tannlegestudentene fra Universitetet i Oslo. Nøyaktig 103 i tallet, selv om flere av dem har eksamen i dag.

  - Folk er så greie å spørre. Kreftarbeidet er en takknemlig sak å samle inn penger til, sa tannlegestudent Hanne Asp.

  Studentene hadde tatt med seg kjendis-tanntrollet Jonathan og fikk derved ekstra oppmerksomhet av barna. Mange ville gi to ganger.

Hele Norges coronakart