Coronavaksine

Rekord-leveranse: - Endelig

Allerede før den nye vaksineomfordelingen ventes å kunne starte, mottar Oslo den største vaksineleveransen hittil gjennom pandemien. - Det har vi sett fram til, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

OMFORDELER: Regjeringen vil følge anbefalingene fra FHI, og omfordele vaksiner til 24 kommuner som har vært hardt rammet av pandemien, opplyser helseministeren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo får totalt 47 332 vaksinedoser i uke 22. Det er den største ukeleveransen til hovedstaden hittil i pandemien. Det dreier seg om 24 700 Moderna-doser og 22 632 Pfizer-doser.

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Kjartan Sverdrup i Helseetaten i Oslo overfor Dagbladet.

Totalt er det snakk om 5750 flere doser enn da Dagbladet meldte om rekordleveranse i april.

- Endelig

Helsebyråd Robert Steen i Oslo (Ap) er godt fornøyd med nyheten.

- Regjeringen har lenge snakket om at leveransene til Norge skulle øke i mai, og endelig kommer det større leveranser til oss. Det har vi sett fram til. Denne og neste uke får vi veldig få vaksiner til første dose, og det er kjærkomment at leveranse og vaksineringen av nye innbyggere fra uke 22 skyter fart igjen, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Onsdag ettermiddag hasteinnkalte regjeringen til pressekonferanse om den geografiske omfordelingen av vaksiner i landet.

Da ble det klart at de har besluttet å omfordele vaksiner til 24 kommuner som har vært hardt rammet av pandemien - deriblant Oslo.

Omfordelingen forventes å kunne starte i uke 23 - andre uka i juni. Rekordleveransen til Oslo kommer altså allerede før den nye strategien trer i kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer