Rekord-smitte i Australia

Det siste døgnet er det registrert 502 nye tilfeller av coronasmitte i Australia. 484 av dem i én enkelt delstat. Nå truer delstatsministeren med ukevis i lockdown.

NY REKORD: De siste 24 timene er det registrert 484 nye tilfeller av coronasmitte i Australia-delstaten Victoria. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nasjonalt ble den forrige smitterekorden satt i mars, med 469 tilfeller.

484 av de nye tilfellene er registrert i delstaten Victoria - nok til at én enkelt delstat slår den nasjonale smitterekorden, skriver The Guardian.

Totalt ble det meldt om 2414 nye smittetilfeller i Australia forrige uke.

- Det ble bare rapportert inn to nye smittetilfeller 9. juni, altså for mindre enn seks uker siden. Det viser hvor raskt utbrudd kan oppstå og spre seg, sier overlege og professor Michael Kidd til ABC.

- Bekymringsfullt

I Victorias største by, millionbyen Melbourne, ble det for 14 dager siden innført lockdown for å få bukt med oppblomstringen av viruset. Byen har også stengt grensene. Tiltakene er planlagt å vare i rundt seks uker.

Myndighetenes håp var at nedstengningen skulle føre til en nedadgående smittekurve, men 14 dager inn har tallene isteden tredoblet seg.

- Det er veldig bekymringsfullt å se at det fortsatt tredobler seg, sier Raina Macintyre, epidemiolog ved Kirby Institute, til ABC.

Hun sier man normalt ser bedring etter så lang tid med tiltak. Særlig med tanke på at viruset har en inkubasjonstid på opptil 14 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer