Rekord-smittetall

Onsdag er det registrert rekordhøye smittetall - både nasjonalt og i hovedstaden. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter at vi snart vil vil få et tresifret antall inneliggende pasienter.

BEKYMRET: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier smittetrenden er stigende og at det kan bli flere innleggelser fremover. Video: Dagbladet TV / Malin Ridder Nielsen Janssen. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 1796 coronasmittede i Norge, ifølge MSIS. Dette er det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

Den forrige toppnoteringen var 1552 nye smittede og kom fredag i forrige uke.

Ifølge MSIS-oversikten til Folkehelseinstituttet ved midnatt natt til onsdag er 160 174 nordmenn bekreftet smittet, og økningen det siste døgnet oppgis å være 1796.

Samtidig er det registrert 677 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Dette er det også høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

89 innlagt

Tirsdag var 89 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på ti pasienter fra dagen før. Elleve av pasientene får respiratorbehandling, og 22 ligger på intensivavdeling. Tallet på innlagte er det høyeste siden 26. mai, ifølge oversikten.

Mye av smitten skjer på skolene. FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK at høstens smittestrategi ikke har fungert godt nok.

- Det har ikke vært ønske fra Helsedirektoratets og Helsedepartementets side at det skal spre seg så mye smitte i skolene, og det har økt raskere enn det vi forventet, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer