Meningsmåling

Rekord-Vedum: - Derfor strømmer velgerne til oss

Senterpartiet gjør tidenes måling med 15,2 prosent, mens Høyre ikke har vært lavere siden november 2015. På Ipsos maimåling ligger Erna Solbergs regjeringsprosjekt i grøfta.

NY REKORD: Senterpartiets framgang vil ingen ende ta, kan Ipsos' måling for mai tyde på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY REKORD: Senterpartiets framgang vil ingen ende ta, kan Ipsos' måling for mai tyde på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap sliter med å ta av, og får 26,9 prosent. Men Sps supermåling og 6,3 prosent for SV hadde sikret 90 mandater og rødgrønt flertall dersom målingen hadde vært stortingsvalg. Samlet får dagens opposisjonspartier rekordsterke 107 mandater.

Senterpartiet fortsetter å fosse fram, og har aldri hatt høyere oppslutning på Ipsos' målinger for Dagbladet. Sp går fra 14,4 prosent i april til 15,2 prosent nå.

- Det er fantastisk og veldig motiverende. Vi er det tydeligste opposisjonspartiet mot regjeringens sentraliseringspolitikk, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Sp har siden februar vært landets tredje største parti og dermed større enn Frp.

- Vi har over tid hatt et tydelig budskap: Sikre tjenester nært folk og å ta hele landet i bruk. Det er ikke noe vi har funnet på nettopp, men noe vi har ment og sagt lenge. Stadig flere ser at sentraliseringspolitikken til regjeringen har gått for langt, sier Vedum.

Ulv, strømpris og politireform

Han disse sakene i vinter og vår har fått velgerne til å strømme til Sp:

* Rovdyrpolitikk og ulveopprør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer