Statsbudsjettet:

Rekordantall kvoteflyktninger i 2019. Listhaug: - Alle skjønner at dette ikke er noe Frp ønsker

Norge skal ta imot rekordantall kvoteflyktninger til neste år. - Man må gi og ta når man samarbeider med andre, sier Frp's nestleder Sylvi Listhaug.

GIR OG TAR: Sylvi Listhaug (Frp) under den høytidelige åpningen av Stortinget 2018.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GIR OG TAR: Sylvi Listhaug (Frp) under den høytidelige åpningen av Stortinget 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen foreslår å ta imot 3000 kvoteflyktninger på neste års budsjett.

- Det er vi veldig fornøyd med. Under de rødgrønne var det 1000, med oss som samarbeidsparti var det 2000, og nå er det 3000, sier Abid Raja (V) til Dagbladet.

- Dette er en Venstre-seier. Det bekrefter at det var riktig og viktig å gå inn i regjering, sier Raja.

Frp's nestleder Sylvi Listhaug innrømmer at dette svir for Frp, men forutsetter at det kommer innstramminger på andre områder.

- Alle skjønner at dette ikke er noe Frp ønsker. Så er det sånn at man må gi og ta når man samarbeider med andre, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

I stedet håper Listhaug på innstramminger for familiegjenforeninger.

Nå forventer jeg at innstramningene i Jeløya-plattformen følges opp, og at vi får strammet betydelig inn på familieinnvandringen. Det er helt absurd at norske skattebetalere skal finansiere at innvandrere ønsker å hente familien til Norge. De må klare å forsørge dem selv, skriver Listhaug.

Retrett for Høyre og Frp

I budsjettet for 2018 foreslo regjeringen av Høyre og Frp opprinnelig at Norge skulle ta imot 1120 kvoteflyktninger. Antallet ble økt til 2120 etter forhandlinger med samarbeidspartiene Venstre og KrF. Til neste år skal altså antallet økes med ytterligere 880.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.