Rekordår for lommetyverier

Dobling i erstatninger på to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reiseforsikringsselskapet Europeiske går mot en dobling av erstatningsutbetalinger i 2008, mot 2006. I utgangen av mai i år var det utbetalt femten millioner erstatningskroner for lommetyverier. I hele 2006 var summen på 15,6 millioner kroner.

Politiet har i samarbeid med blant annet forsikringsbransjen, nå startet en kampanje for å øke folks bevissthet rundt lommetyverier.

-Dette er en mengdekriminalitet som vi ikke kan overse, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved sentrum politistasjon i Oslo.

-Vi er nødt til å sette inn ressurser for å få slutt på dette, og vi kan ikke etterforske oss bort fra det. Det er i utgangspunktet umulig å etterforske fordi det fins ingen spor, og normalt har ingen sett noe, fortsetter Hansen og legger til at mye står på publikums egen oppmerksomhet og forsiktighet:

-Ikke gå rundt som en vandrende bank.

Assisterende informasjonsdirektør for Europeiske reiseforsikring og If, Emma Elisabeth Vennesland mener globaliseringen har hatt en effekt på økningen i lommetyverier:

-Vi er en del av Europa, på godt og vondt, og lommetyvene herjer ganske vilt - også i Oslo.

Men på tross av den formidable økningen i erstatningsutbetalinger, har ikke Europeiske noen planer om å gjøre forsikringene dyrere:

-Det har vi ingen planer om. Dette er ting vi tar med i beregningsmodellene våre, så jeg tror ikke det vil slå ut i høyere pris, sier Vennesland.