Sverre Klouman:  Opplever suksess med Lille Vinkel sko. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.
Sverre Klouman: Opplever suksess med Lille Vinkel sko. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen.Vis mer

Rekordår for sær skokjede

Sverre Klouman har drevet Lille Vinkel sko siden 1988. 2014 ble et rekordår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Lille Vinkel sko dropper de store merkevarene for å kunne handle rett fra produsentene. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at det sikrer bedre marginer for selskapet.

Dropper kjente merkevarer - Vi har redusert antall store kjente merkevarer, og satser mer på små produsenter i Europa. Det gir bedre marginer, og leveringstiden er bare noen uker, sier Sverre Klouman til Finansavisen.

Han har drevet Lille Vinkel sko siden 1988, men skofaget har vært i familien i flere generasjoner. Etter noen år med dalende lønnsomhet ble fjoråret det beste noen sinne etter at de har jobbet med lønnsomheten.

Tjener penger Omsetningen øker, og nå er det blitt mer igjen på bunnlinjen også. I fjor solgte de sko for 62 millioner kroner, og hadde fem millioner i resultat.

- Målet er å ha 10 prosent igjen, og vi er på vei, sier Klouman til Finansavisen.

Fokus på kvinner Kvinnene dominerer kundelistene i butikken, og står for rundt 80 prosent av omsetningen. Det er en av grunnene til at Klouman bruker mye penger på å ta med seg sine kvinnelige butikksjefer på innkjøpsturer. Av totalt 65 ansatte er det kun fire mannlige ansatte.

- Med tanke på hvor små vi er, så bruker vi veldig mye penger på reisebudsjettet. Der sparer vi ikke. Vi har et drømmelag av butikksjefer som deltar veldig aktivt i innkjøpene, sier Klouman.

Ingen ekspansjonsplaner Med dagens syv butikker er det ingen umiddelbare planer om å utvide videre. Fire butikker i Oslo, en i Stavanger, en i Bergen og en outletavdeling på Vestby er beholdningen.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene